"Τοτε ανοιχθησονται οφθαλμοι τυφλων, και ωτα κωφων ακουσονται"



Μπορώ να στοιχηματίσω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα εξετάζει το 5G ως μια απλή εξέλιξη των τεχνολογιών δικτύων.

Ούτε ως μια συνήθη - και απαραίτητη - στροφή μιας βιομηχανίας έντασης κεφαλαίου. 

Αλλά θα το αντιμετωπίσει ως μια νεα σελίδα για όλη την ανθρωπότητα. Και αυτό γιατί θα καταστήσει εφικτές καταπληκτικές εφαρμογές από το αύριο που θα φέρουν νέες δυνατότητες για όλους - η ταχύτητα ίσως να μην είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο του 5G, παρόλο που σε καμία περίπτωση δεν θέλω να το υποβαθμίσω. 

Το 5G θα είναι καθημερινό αντικείμενο συζήτησης για τα επόμενα πολλά χρόνια και θα δούμε πράματα και θάματα χάρη σε αυτό.

Όπως το βίντεο παρακάτω. 

Τη δυνατότητα να κάνει ποδήλατο για πρώτη φορά μόνος του έδωσε στον Χρήστο Σανδαλάκη ποδηλάτη και παγκόσμιο πρωταθλητή tandem με 99% απώλεια όρασης η ενεργοποίηση του Vodafone Giga Network 5G. 

Με την άμεση απόκριση και τη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση στη μετάδοση δεδομένων, ένα κινητό που είχε προσαρμοσμένο στο κράνος του ο Χρήστος μετέδιδε εικόνα σε πραγματικό χρόνο και επέτρεψε την επικοινωνία μέσω video με τον Σωτήρη, συναθλητή και οδηγό του.

Έτσι, ο Σωτήρης, που μέχρι πρότινος επέβαινε στο ίδιο ποδήλατο με τον Χρήστο, βρισκόταν μέσα σε ένα βαν σε άλλο σημείο και μπόρεσε να τον καθοδηγήσει από απόσταση, μέσω της σύνδεσης στο Vodafone Giga Network 5G, ώστε να ολοκληρώσει την πορεία του μόνος του.

"Ήταν απερίγραπτη η αίσθηση όταν έφτασα στον τερματισμό μόνος μου" δήλωσε ο αθλητής.

(Εδώ να πούμε και ένα μπράβο σε όλους τους συναδέλφους της Vodafone). 

Η ιστορία του Χρήστου μου θύμισε μια προφητεία για τον Μεσσία της Παλαιάς Διαθήκης - που διαβάζεται τα Φώτα: "Τότε ἀνοιχθήσονται ὀφθαλμοὶ τυφλῶν, καὶ ὦτα κωφῶν ἀκούσονται."

Σχόλια