Έχουμε τρελαθεί τελείως..

(από τη στήλη του κ.Δελαστίκ στο Έθνος)

«Το ίδιο κράτος προκαλεί προβλήματα στη Μακεδονία, στην Τουρκία και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου!», διακήρυξε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Νικόλα Κλζούσεφ, ο οποίος είναι επικεφαλής των συμβούλων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι και πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Ακαδημίας Επιστημών της χώρας. «Κοινός εχθρός» δηλαδή της ΠΓΔΜ, της Τουρκίας και του Αττίλα η Ελλάδα κατά τον εκπρόσωπο των Σκοπίων, ο οποίος μόνο που δεν διακήρυξε επίσημα τη σύμπηξη «μετώπου» Σκοπίων - Κατεχομένων - Αγκυρας εναντίον της Αθήνας!
---
Με τα σοβαρά τους, οι Σκοπιανοί επιχειρούν μία στροφή χιλίων χρόνων πίσω. Έχουμε τρελλαθεί; Μόνο και μόνο γι'αυτό, εάν ήμασταν σοβαρή χώρα, θα κλείναμε τις ελληνικές επιχειρήσεις εκεί, θα κάναμε ένα γερό εμπάργκο και θα στηρίζαμε τον "Αλβανικό αγώνα" της ΠΓΔΜ.

Έλεος, δηλαδή, τι θέλουν; Πόλεμο; Εχθρότητα;

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει εδώ είναι ότι η υπόθεση "όνομα" αποτελεί το όχημα της αλυτρωτικής ιδεολογίας του Μακεδονισμού. Δεν μου αρέσει να συμφωνώ με πάσης φύσεως "εθνικά" ή εθνικιστικά μέτωπα, όμως αυτά που γίνονται τώρα αποτελούν πρόκληση.

Και πρέπει να απαντηθούν με τον κατάλληλο τρόπο.

Διότι, θα είναι μέγα σφάλμα για την Ελληνική κυβέρνηση να διαψεύσει τον Θουκυδίδη.

Στην εξωτερική πολιτική, υπάρχουν μόνο συμφέροντα και, για καλή μας τύχη, είμαστε οι ισχυροί σε αυτή την ιστορία. Είναι κρίμα να πάει η ευκαιρία χαμένη.

Και ας χτυπάει τον κώλο του κάτω, ο κ. Μπερνς.

Σχόλια

Ο χρήστης Grigsgr είπε…
Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο δίκαιο σε αυτό το κείμενο.

Grigsgr