ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ: ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Το παλιό Χρηματιστήριο. Στιγμιότυπο από την Biennale του 2013. Προσωπικό αρχείο



Από το πρωί είμαι στο excel, παίζοντας με τα δεδομένα των έναντι, των εκκαθαριστικών και της ρήτρας, με παράλληλη έρευνα αγοράς.

Δεν έχω ακόμη καταλήξει με ασφάλεια κάπου. Θα το κάνω μόλις τελειώσω με τους υπολογισμούς.

Σύντομο σχόλιο: με πάνω από δύο δεκαετίες επαγγελματικής εμπειρίας σε απαιτητικό περιβάλλον, και χρειάζομαι μια ολόκληρη μέρα για να καταλάβω τελικά τι με συμφέρει, τι όχι, και πως να φυλαχθώ.

Δεύτερο σχόλιο: Εαν είχαν εγκατασταθεί οι έξυπνοι μετρητές, θα ξέραμε τι μας γίνεται και θα είχαμε υπηρεσίες ηλεκτρισμού αντίστοιχες με τα καρτοκινητά. Τόσο καίω, τόσα θέλω, με τόσα βγαίνω. Αντίθετα, με το σημερινό σύστημα -βοηθούσης και της ρήτρας-παίζουμε παιχνίδια πιθανοτήτων

Τρίτο σχόλιο. Η ΡΑΕ θα πρέπει να επιβάλει μηχαναγνωσιμα δεδομένα στους πάροχους ηλεκτρισμού με κοινή τυποποίηση στη δημοσιοποίηση τους ώστε να αναλάβουν εκεί έξω τα apps να λύσουν το μυστήριο που σου τρώει μια Κυριακή για να το λύσεις.

Τέταρτο σχόλιο και κλείνω. Βάλτε κάτω τις καταναλώσεις σας (που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες), δείτε τι προσφέρει η αγορά και πάρτε αποφάσεις. Η ενεργειακή κρίση ήρθε για να μείνει και θα μάθουμε να ζούμε μαζί της.

Σχόλια