Κίνα - Η εξουσία βλάπτει σοβαρά την υγεία

Σοβαρά προβλήματα υγείας έχουν τα μισά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 8.000 κρατικούς και κομματικούς αξιωματούχους στην επαρχία Γκουανγκντονγκ στη Νότια Κίνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, η οποία επικαλείται τις τοπικές υπηρεσίες υγείας από τους 8199 που ρωτήθηκαν, περισσότεροι από τους μισούς, χαρακτηρίσθηκαν ως άρρωστοι, περισσότεροι από το 1/3 είχαν πίεση και περισσότεροι από ένας στους 4, το 27% συγκεκριμένα, είχαν ασθένειες που σχετίζονται με το ήπαρ.

«Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πολλή πίεση στη δουλειά και πρέπει να διαχειρίζονται περίπλοκες διαπροσωπικές επαφές και πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, άρα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αυτού του είδους τις ασθένειες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τοπικής υπηρεσίας υγείας.

Οι επιπλοκές του προστάτη αποτελούν συνήθη ασθένεια για τους άνδρες ενώ το 20% των γυναικών πάσχει από ασθένειες που συνδέονται με το στήθος.

Έρευνα που είχε γίνει σε τροχονόμους και παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα υπολόγιζε το προσδόκιμο του βίου των εργαζομένων στον κλάδο στα 43 χρόνια εξαιτίας των σκληρών συνθηκών εργασίας και της μόλυνσης.

ΑΠΕ

Σχόλια