Switch on Photography
















Εχθές βρέθηκα σε μία εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας στο switch της οδού Σκουλενίου. Τα έργα που εκτίθενται δημιουργήθηκαν από νέους, κατά βάση, ανθρώπους. Από παιδιά με κουλτούρα, με παιδεία, με εμφανή τριβή με τη ζωή.

Βιομηχανικά τοπία εναλλάσονται με τραγικές φιγούρες, μία υφέρπουσα γοτθικότητα μπλέκεται με δυνάμει super stars, εικόνες ξένες, αλλά και τόσο γνώριμες που θα μπορούσαν να βρίσκονται παντού ανάμεσά μας. Γκρίζα τοπία που θυμίζουν ξεχασμένες παιδικές αναμνήσεις συναντούν ένα συντελειακό πνεύμα που σαν να μετρά αντίστροφα το τέλος του Κόσμου.

Στο switch , εχθές το βράδυ, προβλήθηκαν και κάποιες ταινίες μικρού μήκους. Είδα τις τρεις πρώτες, μου άρεσε πολύ η τρίτη, μία spooky γερμανόφωνη. Μετά έφυγα. Έπρεπα να βγάλω τα σκυλιά βόλτα.

Μία νέα γενιά ανθρώπων, αρκούντως καλλιεργημένη και ικανή για να καταστεί εξαγώγιμη, βρίσκεται πια εν δράσει. Είναι πλέον ζήτημα επιλογής μας, είτε να τους υποστηρίξουμε, είτε να τους αγνοήσουμε. Η εφαρμογή του πρώτου σεναρίου ίσως βάλει μπρος κι άλλες δημιουργικές δυνάμεις με ότι συνέπεια θα έχει αυτό. Το δεύτερο, απλά θα επιταχύνει την σημερινή παρακμή προς τη λεωφόρο της βαθιάς χαβούζας.





Σχόλια