Κατάσχεση και Απαγόρευση









Με αφορμή τη σύλληψη του διευθυντή της artathina και της κατασχέσεως του επίμαχου έργου της κυρίας Στεφανή, καθώς και των κινητοποιήσεων της μπλογκόσφαιρας, έχω να πω τα εξής.


Καλώς η κακώς, η αστυνομία έπραξε νομίμως. Ο σχετικός περί της προσβολής των συμβόλων νομος ζει και βασιλεύει (κακώς, κάκιστα θα έλεγα). Όμως, δεν παύει να είναι νόμος του Κράτους - ασχέτως εάν είναι του 1931, της παρακμής, δηλαδή του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, γι' αυτό την πληρώνουμε, για να συνεπικουρεί στην εφαρμογή του Νόμου. Άρα, η νομιμότητά της πράξεώς της ουδόλως αμφισβητείται. Η μετριότης μου και όσοι μνημονεύουν ακόμη την (ξεχασμένη εν Ελλάδι) κοινή Λογική δεν χρειάζεται να γνωρίζουν Πολιτικές Επιστήμες για να στρέψουν την (δικαιολογημένη) αγανάκτηση προς την δέουσα κατεύθυνση, ήτοι αυτήν του Νομοθέτη.

Εάν πραγματικά νοιαζόμαστε για την Ελευθερία της Έκφρασης, ας απαιτήσουμε τον συντονισμό της Νομοθεσίας με τα τρέχοντα Ήθη (που, ευτυχώς ακόμη, είναι δημοκρατικά), διότι οι Νόμοι υπάρχουν για να αλλάζουν και για να προσαρμόζονται με την κοινωνική εξέλιξη.

Επίσης, εύχομαι η Αστυνομία να δείχνει τέτοιο ζήλο σε ολόκληρο το φάσμα των καθηκόντων της.


Τέλος, είναι δικαίωμα όλων να λένε ότι θέλουν. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει και να ζητά ότι του αρέσει. Γι' αυτό το λόγο θέλω να πιστεύω ότι έγινε η κινητοποίηση της blogoσφαιρας και ουχί γι' άλλον.



ΥΓ. Και προσοχή.. κάποιοι λαϊκίζουν.. και ανοίγουν την κερκόπορτα για τον μεγάλο Φασισμό.

ΥΓ2. Πέθανε και η γιαγιά-Φιλιώ.. δεν ξέρω πόσοι αξιοπρεπείς θα μείνουν πια σ'αυτόν τον τόπο. Η κυρά-Φιλιώ γεννήθηκε το 1899 στα Βούρλα και την παλεψε μέχρι χτες.

Σχόλια