Tribes: Joined by Purpose


Είχα πολύ καιρό να συντονίσω μια δημόσια συζήτηση. Και μάλιστα ήταν η πρώτη υβριδική που έχω αναλάβει - το κοινό και οι περισσότεροι ομιλητές σε σπίτια ή γραφεία, ο ομιλών, ο Πάκης, οι συντελεστές της εκδήλωσης και ένας εκ των προσκεκλημένων παρέα στο Hilton των Αθηνών. 

Επρόκειτο για το συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Corporate Responsibility Conference 2020 | Tribes: Joined by Purpose - οι "φυλές" εκείνες - εντός κι εκτός επιχειρείν - που κάνουν την αλλαγή και στρέφουν τον άξονα της εταιρικής αποστολής προς έναν ευρύτερο κοινωφελή σκοπό.

Εάν σας φαίνεται ακαταλαβίστικο, δεν φταίτε εσείς. Βοήθεια του κοινού: Ήταν οι προτεραιότητες της επικοινωνίας των εμπορικών μαρκών τέτοιες που το ευρύ κοινό δεν εκτέθηκε σε αυτές τις ιδέες. Αυτό σιγά-σιγά αλλάζει. Θα το διαπιστώνετε όλο και περισσότερο στο ορατό μέλλον. 

Για μια σειρά από λόγους, όλο και περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας λειτουργούν με όλο και περισσότερη διαφάνεια και δέσμευση προς την κοινωνία. Αυτά που παλιότερα μπορούσαν να κρυφτούν, πλέον δεν κρύβονται.

Μάλιστα, πόσοι γνωρίζουν ότι πλέον τα επιτόκια δανεισμού ενός μεγάλου έργου δεν καθορίζονται μόνο από το αξιόχρεο του δανειστή και τον βαθμό απόδοσης της επένδυσης; Αλλά και από περιβαλλοντικούς - και άλλους - δείκτες; 

Στην αχαρτογράφητη πολυπλοκότητα ενός κόσμου που ούτε ξέρουμε πως θα μας ξημερώσει ούτε που θα μας πάει, η διαφάνεια και η εμπορική δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο και κοινό παρανομαστή τη βιωσιμότητα, μπορεί πράγματι να λειτουργήσει ως καταλύτης για τα άλματα που μας περιμένουν στον επόμενο ιστορικό τόνο.

Η πανδημία θα φροντίσει γι' αυτό - ήταν κοινή παραδοχή και των έξι στελεχών με τα οποία είχα τη χαρά να συνομιλήσω σήμερα.

Σχόλια