Dark Times III


Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι απαράδεκτη.

Η συμπίεση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων προς τα κάτω είναι έχει προκαλέσει σοβαρή αποσταθεροποίηση στην κοινωνία.

Η αποσταθεροποίηση ρίχνει μέρα με τη μέρα τα τουβλάκια του ντόμινο και δημιουργεί τις συνθήκες για τη ριζοσπαστικοποίηση των άκρων του φάσματος και δη των νεών.









Εάν ο ευρύτερος αντιεξουσιαστικός χώρος έχει πάρει τα άρματα, πιστεύοντας ότι ζει τη δική του «Μάχη της Μαδρίτης», στην άλλη πλευρά, η Ακροδεξιά ακονίζει τα στιλέτα της. Πολλοί, εξίσου ανεγκέφαλοι με όσους πιστεύουν ότι Συστήματα-τόσο μονολοθικά όσο το δικό μας- πέφτουν δια της καταστροφής της οδού Σκουφά με μεγάλη χαρά ετοιμάζουν τη σύγκρουση με τους «άπλυτους», όπως αποκαλούν τους αντιεξουσιαστές.










Την ίδια στιγμή, η καθ' ύλην αρμόδιοι, αλλά και οι διαμορφωτές της Δημόσιας Σφαίρας, κάποιοι από άγνοια και άλλοι από συμφέρον, αποπροσανατολίζουν την συζήτηση. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι μπαχαλάκηδες ούτε τα ΜΑΤ ούτε το Άσυλο. Το θέμα είναι η ανάπτυξη και η σταθεροποίηση της οικονομίας και του παλιού, καλού κλίματος. Τούτο για να συμβεί απαιτείται ένα New Deal, ένα εγχείρημα δηλαδή πολύ μεγάλο για τα μεγέθη της Κυβέρνησης.










Ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη για όσα γίνονται και για όσα έχουν γίνει εδώ και πέντε χρόνια. Η επιστροφή του στο παιχνίδι πλέον καθίσταται μη αναστρέψιμη. Η δε προσπάθειά του για «αρραβώνα» με τους ημιμαθείς, εθνικιστές του ΛΑΟΣ προσεγγίζει τα όρια του ανεκδότου, δεδομένου του πάλαι ποτέ «Μεσαίου Χώρου» και της «Ήπιας Προσαρμογής».

Σχόλια