Μολυβένια χρόνια


«Το κράτος μας είναι σε αναβρασμό. οι φοιτητες επαναστατούν και διαπράττουν βιαότητες. Χρειαζόμαστε Νόμο και Τάξη... Ναι, χωρίς Νόμο και Τάξη, το κράτος μας δεν μπορεί να επιζήσει ». Η ρήση δεν ειπώθηκε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, αλλά 75 χρόνια πριν, στο Αμβούργο από τον Αδόλφο Χίτλερ.

Η όποια ομοιότης με τα σημερινά «δεν αποτελεί ευθύνη της Κυβερνήσεως», όπως θα έλεγε με το γνωστό ξυνό βλέμμα ο κ. Αντώναρος.




Τώρα που έφτασαν τα δύσκολα, η ΝΔ ξέχασε τις γλύκες του Μεσαίου Χώρου κι επέστρεψε στις ρίζες της, κάπου μεταξύ ΕΡΕ και πρωτόγονου, φαντασιακού και απωθημένου κοτζαμπασισμού.

Είναι εξευτελιστικό μία χώρα που πέρασε έξι πολέμους, οκτώ προσφυγιές*, δύο δικτατορίες και καμιά πενηνταριά «δημοκρατικά» κινήματα και αντικινήματα να ανέχεται εκλεγμένους -και υποτίθεται μορφωμένους - να θέτουν διλήμματα τύπου G.W.B.: «Kάποιοι πρέπει να διαλέξουν: Είναι με τους κουκουλοφόρους που παρανομούν ή με τον κόσμο; Είναι με τη νομιμότητα ή όχι;»

Κύριε Ζαγορίτη, επιστρέψατε στις ρίζες σας. Ντροπή σας.


*Ανατολική Ρωμυλία, Τάγματα Εργασίας, Ποντιακή Γενοκτονία, Μικρασιατική Καταστροφή, Εμφύλιος Πόλεμος, Κωνσταντινούπολή 1955, Αλεξάνδρεια, Κύπρος.

Σχόλια