Πέντε χρόνια πριν..

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Σήμερα, με την ψήφο σας, επισφραγίσατε την καθαρή αξίωσή σας για πολιτική αλλαγή. Για μια νέα πολιτική στη νέα εποχή που ζούμε. Σήμερα δώσατε σαφή εντολή: Να πάμε, όλες και όλοι μαζί μπροστά. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα. Να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Η σημερινή απόφαση των Ελλήνων είναι για μας μεγάλη τιμή. Μεγάλο όμως είναι και το χρέος μας. Βρίσκομαι στην πολιτική για να προσφέρω. Τώρα, που η βούλησή σας έχει εκφραστεί, αισθάνομαι την υποχρέωση να επαναλάβω μια προσωπική μου δέσμευση:

Να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας. Να τηρήσω κάθε κεφάλαιο της συμφωνίας που συνυπογράψαμε. Να θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Προτεραιότητά μας είναι:

Ø Η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Η επένδυση στη γνώση, στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Ø Μια νέα οικονομική πολιτική, που θα εξασφαλίζει ανάπτυξη παντού, ευημερία και περισσότερες δουλειές για όλους.

Ø Μια νέα αγροτική πολιτική, που θα δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα αγρότη να γίνει πιο ανταγωνιστικός στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ø Ένα κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ένα κράτος πραγματικά κοινωνικό, στο πλευρό του πολίτη, την ώρα που το έχει ανάγκη. Που θα εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας πραγματικά υψηλού επιπέδου.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη για να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη, λειτουργική και ευρωπαϊκή λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου. Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι οι καλύτεροι και οι ασφαλέστεροι που έγιναν ποτέ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει η Ελλάδα, μέσα από αυτή την προσπάθεια, το σύγχρονο πρόσωπό της. Είμαστε εδώ σήμερα, όχι για να θριαμβολογήσουμε, αλλά για να δηλώσουμε ότι από αύριο πιάνουμε δουλειά. Η Νέα Διακυβέρνηση, με σεμνότητα, με ταπεινότητα, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με σίγουρα, ασφαλή βήματα, θα αγωνισθεί για να φέρουμε τον πολίτη στο επίκεντρο, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο κέντρο της πολιτικής.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Κερδισμένη είναι η Δημοκρατία, είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα που μας καλεί όλους να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η Ελλάδα της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης, της σιγουριάς. Η Ελλάδα της δημιουργίας και της προκοπής. Η Ελλάδα που μας ενώνει. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, είτε ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, είτε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, είτε ΚΚΕ, είτε ΣΥΝ, είτε ΔΗΚΚΙ, ή άλλα κόμματα, προχωρούμε από αύριο όλοι μαζί. Συνομίλησα νωρίτερα με τον Γ. Παπανδρέου και αρχηγούς των άλλων κομμάτων και τους ζήτησα να συνεργαστούμε στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Στον αγώνα για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε, την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε, κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε.

Οι Έλληνες μας εμπιστεύθηκαν τα όνειρα τους, τις προσδοκίες τους, τις φιλοδοξίες, τις ευαισθησίες τους. Μαζί ανοίγουμε τώρα μια νέα σελίδα. Φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον. Για όλες και για όλους

Σας ευχαριστώ πολύ».

Αυτός ήταν ο λόγος του πρωθυπουργού, κ. Κ. Καραμανλή, τη νύχτα της 7ης Μαρτίου 2004, όταν η ΝΔ ανεδείχθη κυβέρνηση.

Επίτηδες, μάρκαρα με bold και ξαναγράφω τις προτεραιότητες που είχε θέσει:

- Παιδεία και ο Πολιτισμός

- Μια νέα οικονομική πολιτική

- Μια νέα αγροτική πολιτική

- Ένα κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο

Τα σχόλια δικά σας.

ΥΓ. Για να μην σας πικράνω, ακούστε τα Ανοιξιάτικα:

Σχόλια