Κωλοδουλειά..

Άλλη μία ημέρα αναφοράς θανάτου. Μέτρημα νεκρών, άθροισμα πεσόντων ηρώων, μακάβριοι μπακαλίκοι υπολογισμοί καμένης γης και πεθαμένων ζώων.. Τους μετράω ξανά και ξανά και πάλι βγαίνει το ίδιο νούμερο.

Συνειδητοποιώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο.. όλο το καλοκαίρι βγήκε έτσι. Η απάθεια έχει γίνει ένας εξαιρετικός σύμμαχος σε αυτήν τη δουλειά.

Μέσα σε ένα καλοκαίρι, που λέτε, κάηκαν 74 άνθρωποι, 1500 σπίτια, κοντά 250.000 ζώα και πάνω από 3 εκατομμύρια στρέμματα. Επίσης, κάτι χιλιάδες έμειναν άστεγοι, πολλοί βρέθηκαν στα νοσοκομεία τραυματίες, ακόμη κάποιοι αγνοούνται και μερικοί πολύτιμοι πνεύμονες πρασίνου έγιναν γκρί.. Α, επίσης, έχουμε χάσει το 12% των δασών μας σε ένα καλοκαίρι. Φέτος, κάηκαν όσα είχαν καεί τα 8 προήγουμενα χρόνια.

Το Κράτος κατελύθη από τον Στρατηγό Άνεμο.

Ο Βύρων, ο Γιωργάκης, ο Αλέκος, η Αλέκα και τα λοιπά παιδιά πάνε σε εκλογές και, αργή ή γρήγορα, η ζωή θα επανέλθει στο κανονικό για τους περισσότερους από εμάς. Τόσο κυνικά.

Ο πρωθυπουργός μοιράζει τριχίλιαρα, ο μισός Ασπρόπυργος και το Ζεφύρι είναι στον Πύργο και προσπαθούν να τα πάρουν και αυτοί, όπως, υποθέτω, και πολύς ακόμη κόσμος.

Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα της χώρας σε "Πρώην Οθωμανικά Bιλαέτια Ελλάδος", με αρτικόλεξο το ΠροΘωΒε, κατά το ΥΠΕΧΩΔΕ (βλέπε άρθρο 24, δασολόγιο κτλ).

Μάλλον, χρειάζομαι ένα μοχίτο..

Σχόλια

Ο χρήστης discolata είπε…
mojito, mojito, mojito.

κερνάω, έλα!