Ντου!

Γνωρίζετε ότι το διάσημο, γηπεδικό, συναυλιακό (και όχι μόνο) "ντού" προέρχεται από την παγια προσφώνηση που χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες της βέρμαχτ σε κάθε ύποπτο; Προέρχεται από το γερμανικό "ντου" που σημαίνει "εσύ".. Η κλητική προσφώνηση είχε τέτοια επιρροή στην εποχή της που μας έμεινε σαν όρος για να εννοούμε την κάθε είδους επίθεση, έφοδο κτλ.

Το "ντου" της επικαιρότητας ήταν καλοσχεδιασμένο. Ούτε μία ημέρα δεν πέρασε από τον Δεκαπεντάυγουστο, που είναι το Peak της χαλαρής Ελλάδας και αμέσως τα νέα σκάσανε..

Με συνοπτικές διαδικασίες τα αναδασωμένα της Πεντέλης κάηκαν εκ νέου.. ο αυθαιρετήσας του αυθαιρετήσαντος.. Αυτή η πόλη δεν αγαπάει τίποτε, ούτε καν τον εαυτό της.. Είναι τραγικό να σκέφτεσαι ότι αυτό που κατέστρεψε τον πτωχό κτηνοτρόφο της Αχαϊας, διαλύει και την περιοχή με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας.. Είναι αστείο, αλλά μόνο στις καταστροφές η Ελλάδα αποκτά ισονομία, ισοπολιτεία και κοινωνική ισότητα.

Στο Δουκάτο της ΝΔ, ο Μέγας Μαγίστρος ψήνει έναν ολόκληρο λαό εδώ και πάνω από έναν μήνα για την ημερομηνία των εκλογών.. θαρρείς και πρόκειται για ραντεβού με γκομενίτσα, ένα πράγμα.. Προ ολίγου άκουσα ότι η 16η έχει κλείσει, αλλά τώρα με την φωτιά πάλι φοβούνται..

Επίσης, άσχετο με όλα αυτά, αλλά λίαν σχετικό με το εκπνέον θέρος.. Η ακτοπλοϊα είναι για κλάμματα.. Οι τύποι σου λένε: "Ααα.. για το μηχανάκι θα πάτε μια ώρα νωρίτερα στο λιμάνι και θα πάρετε το εισιτήριο από εκεί". Κάνεις αυτό που σου λένε και στο λιμάνι σου απαντάνε: "Και που να σου βρω θέση ρε φίλε, στον κώλο μου; (άκουσα και αυτό χθες). "Γιατί δεν σου κλείσαν στην Αθήνα;" Οπότε, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να τους τραβήξεις μια ωραία αγωγή για να μην ξεχνιόμαστε.. φτου σας αλήτες!

Κατά τα άλλα η ζωή κυλάει όμορφα.. Να (ξανα)δείτε τις Νύφες του Βούλγαρη και να ακούσετε το Crave του Jelly Roll Morton.

Βίβα!

Σχόλια