Η κατάλυση του Κράτους και ο Στρατηγός Άνεμος

Με την τραγική Καταστροφή της χώρας μας αποδείχτηκαν περίτρανα μερικά πράγματα.

Όλες οι διοικητικές δομές της χώρας ήταν παντελώς ανίκανες να διαχειριστούν την Κρίση. Περιφέρειες, νομαρχίες και δήμοι δεν ξέραν τι τους γίνεται. Απλά ήταν για κλάματα.

Ο κεντρικός συντονισμός έλαμπε δια της απουσίας του. Δεν υπήρχε κεντρικός συντονιστής, δεν υπήρχε μία σταθερή πηγή πληροφόρησης και ότι έγινε, έγινε αποσπασματικά. Απουσίαζε κάθε στοιχειώδης σχεδιασμός. Ουδείς ανέλαβε να διαχειριστεί την Κρίση. Η Κυβέρνηση απέτυχε.

Όσες δυνάμεις ασφαλείας ενεπλέκησαν στην Κρίση, απέτυχαν τόσο στην αντιμετώπισή της όσο και στον μεταξύ τους συντονισμό.

Στο Δια Ταύτα.. Κεντρική Κυβέρνηση, όλοι οι βαθμοί της Αυτοδιοίκησης και οι Δυνάμεις Ασφαλείας ήσαν απλώς ανεπαρκείς, απαράδεκτες και επικίνδυνες για τον Τόπο.

Δεν ξέρω δύο πράγματα.. Πως κοιμούνται τα βράδια οι κυβερνώντες; Πως πιστεύουν ότι θα πάνε σε εκλογές;

Σε οποιαδήποτε χώρα της Δύσεως, αυτά τα σπιθαμιαία μεγέθη θα αποσύρονταν και θα ιδιώτευαν. Και δεν θα ίππευαν τον κάλαμο του Στρατηγού Ανέμου.

Το χείριστον είναι ότι η δημιουργούμενη τρομολαγνεία θα περάσει στην πολιτική Ατζέντα, η οποία ούτως ή άλλως έχει πια εκμηδενιστεί. Η νέα Κυβέρνηση είναι πολύ πιθανόν να αφαιρέσει πολιτικές ελευθερίες.

Αποτελεί όνειδος για τον Τόπο η απουσία όλων των πολιτικών και των πολιτευτών από τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς προκειμένου να μην απωλέσουν τον προβλεπόμενο από τον νόμο τηλεοπτικό χρόνο τους.

ΥΓ. Δεν ξέρω εάν η Ελλάδα υπέστη Τρομοκρατικό χτύπημα. Όμως, δεν είναι καθόλου τυχαίο να καίγεται όλη η χώρα, την ημέρα που ορκίζεται αφ'ενός υπηρεσιακός υπουργός των εσωτερικών και αφ' ετέρου νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας - οι επικεφαλής των δύο μεγαλυτέρων δομών της Χώρας, δηλαδή. Εάν υπήρξε πράγματι τρομοκράτης, προφανώς διέθετε εξαιρετική πληροφόρηση εκ των έσω, ήτοι την ημερομηνία των εκλογών. Και αυτοί, σίγουρα, δεν μπορούν να είναι πολλοί.

Σχόλια