ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

 



Λίγα όμορφα νέα από την καθημερινότητα του μικρόκοσμου μας στο Χαλάνδρι.

Κάθε Παρασκευή, τα παιδιά του νηπιαγωγείου φεύγουν με ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου με στόχο να το διαβάσουν το Σαββατοκύριακο και να μιλήσουν γι' αυτό τη Δευτέρα στο μάθημα.

Η βιβλιοθήκη είναι ακόμη μικρή. Και στον σύλλογο γονέων προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη διεύθυνση του σχολείου να την εμπλουτίσει.

Η εξοικείωση με το βιβλίο, τα γράμματα και την ανάγνωση είναι μια τεράστια υπόθεση και μπορεί να βοηθήσει και το δημόσιο σχολείο να γίνει καλύτερο και τα παιδιά να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους.

Θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε να δημιουργήσουμε τους αναγνώστες του μέλλοντος - και τους θεματοφύλακες μια υπεροχής γλώσσας που ομιλείται από όλο και λιγότερους.

Έχουμε ήδη απευθυνθεί σε εκδότες με σχετικά αίτηματα. Δεν ζητάμε πολλά, πάρα μόνο μια μικρή δωρεά βιβλίων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες της περιοχής μας που βιώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Χθες παραδώσαμε στο σχολείο την πρώτη φουρνιά. Ήταν μια ευγενική χορηγία των εκδόσεων Παπαδόπουλος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Συλλόγου μας. Ως σύλλογος τους ευχαριστούμε ολόψυχα για την συνδρομή τους στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα βιβλιαρακια, θα αποτελέσουν πολλά παιδιά τον σπόρο για ένα άλμα, αύριο.

Σχόλια