"ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ"

 


Τα τσοφλια των αυγών αποτελούν πρώτης τάξεως λίπασμα που δίνει άλλες δυνατότητες στο χώμα.

Που γέννα ντομάτες κανονικές, με ανάγλυφο εσωτερικά - όχι πλακάτες σαν του σούπερ -, ζουμερές, πολλαπλών σχημάτων και αποχρώσεων.

Τα κανονικά οπωροκηπευτικά μοιάζουν σαν τους ανθρώπους: έχουν ραγάδες, ελιές, λεπτομέρειες, πανάδες και ρυτίδες - και κανένα δεν είναι ίδιο με το άλλο.

Πακέτο, σύκα εποχής από τα γύρω δέντρα, που το καθένα τους είναι γευστικό ταξίδι. Αλλά και πρώτης τάξης σταφύλι απ'την πέργκολα του μαγαζιού που δεν το βρίσκεις στα μανάβικα που να χτυπάς το κεφάλι σου.

Περισσεύματα: Ότι είναι οργανικό, μπαίνει στο μπολακι. Τα περισσότερα τα τρώνε κάθε απόγευμα οι κότες - τα υπόλοιπα οι γάτοι του χωραφιού που το φυλάνε από τρωκτικά και ζιζάνια.

Και κάθε απόγευμα οι κότες έχουν γεννήσει μια ντουζίνα αυγά, που μας δίνουν στραπατσάδες, καρμπονάρες, ομελέτες και, παρέα με τις κολοκύθες μας, κάτι κολοκυθόπιτες τούρμπο.

(Κι έτσι βγαίνει η τηλεργασία και χαρά από την άκρη της Ελλάδας, με καμία απογευματινή βουτιά).

Και το ένα στοιχείο ανακυκλώνει το άλλο, διαιωνίζοντας αρχαίες σχεδόν πρακτικές των χωριών που σήμερα παλεύουμε να μάθουμε να κάνουμε στις πόλεις για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων μας.

Σχόλια