XMAS 2010, Vol. II

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε". Με αυτή τη φράση αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη στάση εργασίας εδώ και 2.000 χρόνια το Συνδικάτο των Καλικάντζαρων, αντιδρώντας στην απόφαση της "Αϊ - Βασίλης" για περικοπές με το νέο έτος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τους γενικής συνέλευσης, οι «εργάτες των Χριστουγέννων» αποφάσισαν να απέχουν από την εργασία τους την μεν παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 22.00 έως την λήξη της βάρδιας και τη δε Πρωτοχρονιά από την έναρξη της βάρδιας έως τις 03.00.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι Χριστιανοί θα πρέπει να ξενυχτήσουν έως τις 3 τα ξημερώματα για να παραλάβουν τα δώρα τους. Όμως και αυτό ίσως να αμφίβολο, διότι το σωματείο πεταλωτών και συντηρητών ελαφοστασίου Καππαδοκίας (ΣΠΕΣΥΕΚ) θα κηρύξει και αυτό με τη σειρά του στάση εργασίας τις ίδιες ώρες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το "αδελφό συνδικάτο" των καλικάντζαρων.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η "Καππαδοκία περνά τις χειρότερες ημέρες της, χειρότερες και από τη μάχη του Μάτζικερτ το 1071, τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, αλλά και από την ανταλλαγή των πληθυσμών, όταν έφυγαν οι Καραμανλήδες και ψάχναμε Χριστιανό με το κυάλι".

"Επιστρέψτε στη δουλειά"

Στο μεταξύ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Αϊ - Βασίλης, το Επιμελητήριο Καππαδοκίας και η Μητρόπολη Καισαρείας έγινε έκκληση στους συνδικαλιστές για επιστροφή στην εργασία της μεταφοράς των δώρων, ενώ ο ίδιος ο Άγιος διέψευσε κάθε ενδεχόμενο απολύσεων.

"Καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες των εργαζομένων, όμως η εταιρία μας έχει "πρόσωπο" εδώ και δύο χιλιετηρίδες και, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας" είπε. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι "τόσο τα επιδόματα όσο και τα μπόνους θα δοθούν στους καλικάντζαρους, ακόμη και αν χρειαστεί να δουλέψουμε με ζημία".

Οι θεσμικοί φορείς της Καππαδοκίας υπενθύμισαν ότι τα πρόσφατα μέτρα της Τρόικας για θέσπιση διοδίων στις καμινάδες πλήττουν την οικονομία και αντιβαίνουν στα χριστιανικά ήθη, ενώ οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου χαρακτηρίζουν το μέτρο απαράδεκτο, "καθώς τόσο ο ΦΠΑ όσο και οι φόροι εισοδήματος αυξήθηκαν τρομακτικά φέτος". Επίσης, κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και η Μητρόπολη, κυρίως λόγω της αύξησης του φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. "Τα κληροδοτήματά μας μετά βίας αντέχουν να βγάλουν τον χειμώνα. Να με πει ο Παπακωνσταντίνου ποιους γέροντες να διώξω" δήλωσε χαρακτηριστικά αρμόδιος ιερέας.

Στο μεταξύ, άσχημο είναι το κλίμα Ανατολικά της Εδέμ. "Ο μεγάλος είναι πολύ εκνευρισμένος και εξετάζει τη λήψη αυστηρών μέτρων. Σκέψου ότι αυτές τις ημέρες διαβάζει και ξαναδιαβάζει την Γέννεση. Ο μικρός από την άλλη σκέφτεται να ξανακατέβει στη Γη, διότι τα'χει πάρει με τους οίκους αξιολόγησης. Ήδη αφήνει ράστα!" αναφέρουν καλά πληροφορημένα Χερουβείμ.

Επίσης, κύκλοι των Σεραφείμ επιβεβαιώνουν προηγούμενο ρεπορτάζ του blog, σημειώνοντας μάλιστα ότι μετά τους Ιππότες της Αποκάλυψης και τους Αγίους Μερκούριο, Δημήτριο και Γεώργιο και οι Απόστολοι Παύλος και Πέτρος, αλλά και ο Ιωάννης Πρόδρομος συμφωνούν στην άμεση εκστρατεία κατά του διαβόλου, χρεώνοντάς του την αναταραχή των ημερών. Μάλιστα, ασφαλείς πηγές του blog επισημαίνουν ότι με την ιδέα του ιερού πολέμου φλερτάρουν πλέον ανοιχτά και οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ. "Η αεροπορία είναι έτοιμη δια παν ενδεχόμενο" λέγεται ότι εκμυστηρεύτηκαν σε απόρρητη σύσκεψη της Υπηρεσίας Πληροφοριών Παραδείσου (ΥΠΛΗΠΑ)


Στον αντίποδα, η Θεομήτωρ, το Άγιο Πνεύμα, οι Απόστολοι Φίλιππος και Ιωάννης, αλλά και αρκετοί Άγιοι προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους. "Ένας υπέρ πίστεως πόλεμος θα δημιουργούσε έντονα προβλήματα στην ναυσιπλοϊα" είπε σε ειδική σύσκεψη ο Άγιος Νικόλαος. "Έχουμε ανοιχτά πολλά δημόσια έργα, δεν είμαστε έτοιμοι από πλευράς υποδομών" τόνισε η προστάτις των μηχανικών, Αγία Αικατερίνη, ενώ η Αγία Βαρβάρα υπενθύμισε "το γεγονός ότι οι άδειες και οι κρίσεις στο Πυροβολικό δεν επιτρέπουν την διενέργεια πολέμου".

Εν τω μεταξύ, λάδι στη φωτιά έριξε μία ανακοίνωση της "Κόλασις ΕΠΕ" προς το επενδυτικό κοινό. "Σας ενημερώνουμε ότι από 29.12.2010 ο Ιούδας Ισκαριώτης αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή οικονομικού στην επιχείρησή μας. Ο κ. Ισκαριώτης, πεπειραμένο στέλεχος της Silver Thirty, θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες στα οικονομικά και εμπορικά ζητήματα του οίκου μας" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγές της αγοράς χαρακτηρίζουν την εν λόγω μετακίνηση στελέχους ως "την μετεγγραφή της χρονιάς!"

Σχόλια