Ενα ελληνικο The Crown στο Τατοι


Η τοξικότητα, η ανοησία και τα τραγικά λάθη του ελληνικού θρόνου ήταν τέτοια, που κατάφερε από μόνος του να κάνει ότι δυνατόν για να εξοβελιστεί εντελώς από την πολιτική ζωή και τη συλλογική μνήμη. Σε σημείο που πέτυχε να σβηστεί μαζί του κι ένα συναρπαστικό κομμάτι ελληνικής ιστορίας. 

Ήταν ο ρόλος του Στέμματος τέτοιος που, σε συνδυασμό με τους Αγγλους, τους Αμερικανούς και την ημιαποικιακή πολιτική που εφήρμοσαν στην καχεκτικη Ελλάδα, επισκίασε μια συγκλονιστική περίοδο ιστορίας που ξεκίνησε από την λήξη των Δεκεμβριανών και τελείωσε με το πραξικόπημα των γελοίων συνταγματαρχών. 

Τα γράφω όλα αυτά με αφορμή το The Crown που το βλέπουμε αυτές τις μέρες και τα βιβλία για την πρώτη μεταπολεμική περίοδο που διαβάζω τελευταία (για τις ανάγκες του βιβλίου που γράφω). 

Η ιστορία του Παπάγου, των Ανακτόρων και των αγγλικών παρεμβάσεων είναι μια τέτοια ιστορία, αντίστοιχη ενός κύκλου του The Crown - μάλιστα πέτυχα και δύο εντελώς παρόμοιες σκηνές στη σειρά και το (φοβερά σπάνιο πια) βιβλίο του Λεονταρίτη.

Νομίζω ότι εάν είχαμε μυαλό, θα συνδυαζαμε την ανακαίνιση του Τατοΐου με την παραγωγή μιας τέτοιας σειράς στην Ελλάδα. Που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού θρίλερ διάρκειας.

Σχόλια