Fondum Monetarium Internationalis

Τω καιρώ εκείνω εν Εξαρχείοις η αρχαία ρήση «θάλαττα, θάλαττα!» εγένετο «τάλαντα, τάλαντα!». Ουχί διότι αφίχθησαν εν βασιλεούση κακόφωνοι βάρβαροι, αλλά διότι στο imperium όλοι ξέμειναν από ρευστό.

Το αρχαίον θερινόν έθιμο της επισκέψεως εις Μύκονον, Θήραν, Ύδραν, Κρήτην τε και Χαλκιδικήν (όπου και η Αθηναϊκή αποικία της Τορώνης, πλαισιωμένη υπό του θυσιαστηρίου αυτής, Τριστινίκας) εγκατελείφθη υπό τους λαούς της Αυτοκρατορίας.

Εις τα Θέματα Ελλάδος, Κρήτης, Θεσσαλονίκης οι λαοί της Αυτοκρατορίας μετέβαιναν εις τα χωρία των προγόνων αυτών ή και των εξαδέλφων τε και συγγενών τους δια να αποφύγουν τα περιττά έξοδα.

Χαρακτηριστικόν δε εστί, ότι κατά την αρχαίαν περγαμηνήν "Το Βήμα", οι ξενοδόχοι, οι πανδοχείς τε και οι κάπηλοι εμέμφοντο την αυτήν τάσιν των κατοίκων της Αυτοκρατορίας, κατηγορώντας αυτούς περί αποχής των από την ανόρθωσιν της οικονομίας.

Χαλεπόν δε ήτο το αποτέλεσμα εις τας αφίξεις των βαρβάρων εις τας νήσους και τα θέρετρα της Αυτοκρατορίας. Οι Τεύτονες, λόγω και της διεθνούς οικονομικής υφέσεως, η οποία οφείλετο εις την μαζικήν κερδοσκοπίαν των διεθνών σταυροφορικών χριστιανοοικονομικών κέντρων, εμείωσαν τας επισκέψεις αυτών εν Ρωμανία. Τα ίδια εσυνέβησαν και με τους Φράγκους, τους Κέλτας, τους Ίβηρες και τους Γενοβέζους, οι οποίοι απεστράφησαν τα θέρετρα της Αυτοκρατορίας και μετέβησαν, επίσης, εις τα χωρία των προγόνων τους.

Τα πράγματα κατέστησαν σοβαρά. Ο νέος αυτοκράτωρ των Ρωμαίων, Γεώργιος ο Β' ο Καλτσάς (εκ του "όλοι εις τας κάλτσας") προσέλαβεν Φράγκον, Ιταλόν σταυροφόρον, ίνα ούτος καταστεί συμβουλάτωρ της Αυτοκρατορικής Κυβερνήσεως: Τον Γέροντα και αποκληθέντα "πατέρα" του Ευρώ, Θομάζον Πάδοαν Σκιόπαν, ο οποίος ανέλαβε χρέη λοβίσταν εις Φραγκίαν, με αποστολήν την σωτηρία της Ρωμανίας υπό των κερδοσκοπων.

Παραλλήλως, οι Φράγκοι ιππότες και καρδινάλιοι του Fondum Monetarium Internationalis, μίας ιεράς ξυμμαχίας, αφιερωμένης εις την Θεοτόκον, μετέβησαν εις την Αυτοκρατορικήν πρωτεύουσαν δια να ελέγξουν τας ιεράς βίβλους του Θησαυροφυλακίου της Ρωμανίας.

Εις δημοσίαν ξυνέντευξιν, την οποία παρηκολούθησαν δεκάδες συντάκται ημερησίων τε και οικονομικών περγαμηνών, απεφασίσθη, όπως η Αυτοκρατορία λάβη την δευτέραν δόσιν του Αγίου Δανείου της Οσίας Τρόίκας, ίνα πληρώσει η πατρίς τους Αυτοκρατορικούς Υπαλλήλους τε και την λεγομένη Βοβολιάδαν, ήτοι, τα λεγόμενα, Μεγάλα Έργα, τα οποία αφιερώνοντο εις την Αγίαν Αικατερίνην του Σινά, προστάτιδα των Μηχανικών.

Παραλλήλως, το Σώμα Διώξεως Ιερού Εγκλήματος εκατέσχεσε δεκάδας εξοχικάς κατοικίας εις Θήραν τε και Μύκονον, λόγω της αρνήσεως των ιδιοκτητών αυτών να καταβάλουν τους προβλεπομένους φόρους εις τους κομμερκιάριους του Imperium.

«Μολών λαβε» λέγεται ότι είπε εις τους ελεγκτάς του Οσίου Καπελλέρη του Μονομάχου διακεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος και όφειλε μυριάδες υπέρπυρων εις το γραικόφωνον σώμα και ηρνείτο να αποπληρώσει την φορολογίαν του εις την οικεία ΔΟΥ (Δημόσιες και Όσιες Υπηρεσίες).

Την ώρα που σύσσωμο το Imperium εβρίσκετο εις τέλμαν, συνένη θαύμα εκ του ουρανού. Οι Οθωμανοί Τούρκοι του Σουλτάνου Ανατολής και Δύσης RTE (κατά το JFK) απεφάσισαν - έπειτα από έτη εκατό- τα θυρανοίξια της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελάς εις το Όρον Μελά του Ευξείνου Πόντου.

Η συνέχεια έμελλε να τελεστεί υπό του υποψηφίου Δούκα Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτου Ψωμιάδου του Αοιδού.

Σχόλια

Ο χρήστης Τheophilos Vamvakos είπε…
Πολύ καλό!Αχιλλέα.