Η ΔΙΔΥΜΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ




Η αναμνηστική αυτή καρτούλα τυπώθηκε σε 3D printer από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρότυπο STEM lab Generation Next, το οποίο δημιούργησε στη Χάλκη το Ίδρυμα Vodafone, προσφέροντας ευκαιρίες εξωσχολικής κατάρτισης στην τεχνολογία και ανάπτυξης δεξιοτήτων στους νέους του νησιού.

Αποδέκτης του συμβολικού αυτού δώρου ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εγκαινίασε χθες το πρώτο έργο της πρωτοβουλίας GR-ECO του Υπουργείου Περιβάλλοντος στη Χάλκη, που έχει ως στόχο τη μετατροπή του νησιού σε πρότυπη, πράσινη και ψηφιακή κοινωνία.

H Vodafone υποστηρίζει ενεργά την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση του νησιού, παρέχοντας ψηφιακά εργαλεία που φέρνουν νέες δυνατότητες στους κατοίκους και την οικονομία της Χάλκης.

Η Vodafone ολοκλήρωσε την αναβάθμιση της συνδεσιμότητας του νησιού σε 5G και υλοποίησε την παροχή δημοσίου wi-fi που καλύπτει δωρεάν τους δημόσιους χώρους του οικισμού της Χάλκης.

Επιπλέον, εγκαθιστώντας σύγχρονα δίκτυα στο φωτοβολταϊκό πάρκο και το εργοστάσιο αφαλάτωσης του νησιού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μία «έξυπνη μετάβαση» των κρίσιμων παραγωγικών εγκαταστάσεων της Χάλκης.

Παράλληλα, παρέχοντας υπηρεσίες Internet of Things (IoT) στον δήμο, προσφέρει καλύτερο έλεγχο και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στον στόλο του, αλλά και τη δυνατότητα παρακολούθησης των οχημάτων του, σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, συνδυάζοντας πράσινες και ψηφιακές τεχνολογίες, η Vodafone εγκατέστησε το «έξυπνο», ηλιακό παγκάκι και συσκευές φόρτισης κινητών που τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια.

Στο μεταξύ, το Ίδρυμα Vodafone πρόσθεσε τη Χάλκη στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, δείχνοντας πως εφαρμογές ψηφιακής υγείας μπορούν να καταργήσουν τις αποστάσεις και τις ανάγκες μετακίνησης που υπό κανονικές συνθήκες θα απαιτούνταν για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Ήταν από τα πιο ωραία πράγματα που κάναμε το τελευταίο διάστημα.


Σχόλια