Απο τις εποχες των μεγαλων προσδοκιων





Έψαχνα την πρόταση του Σταύρου Νιάρχου - του κατά Ωνάση "μυλωνά"- για την εξαγορά του πτητικού δικαιώματος της ΤΑΕ, περίπου τρία χρόνια.

Εάν αυτή περνούσε από την κυβέρνηση της ΕΡΕ - και όχι εκείνη του Ωνάση -, δεν θα υπήρχε ποτέ η Ολυμπιακή αεροπορία, τον αρχικό λογότυπο της οποίας βλέπετε δίπλα της, παρέα με την ΕΛΛΑΣ, την άτυχη επένδυση των μετοχικών ταμείων στην πολιτική αεροπορία στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Έφτασε επίσης το θρυλικό πολεμικό ομόλογο της Μεγάλης Ελλάδας, ύψους 300 εκατ. δραχμών, το οποίο έβγαλε η κυβέρνηση Βενιζέλου για να στηρίξει το πολεμικό εγχείρημα στη Μικρά Ασία και την κατάληψη σχεδόν του συνόλου της Θράκης.

Ηρθαν και οι θρυλικές Αστικές Συγκοινωνίες, το πρώτο βιβλίο στην ελληνική ιστορία που περιγράφει τη μετάβαση από την ιππήλατη, στη μηχανοκίνητη συγκοινωνία, και από την πρώτη, στη δεύτερη βιομηχανική επανάσταση. 

Αλλά και οι προπαγανδιστικές καρτ ποστάλ, του Σχεδίου Μάρσαλ και του πολέμου της Κορέας, αντίστοιχα, που σηματοδοτούν τη μετάβαση της Ελλάδας στην ψυχροπολεμική ειρήνη. 


Σπουδαία τεκμήρια από εποχές μεγάλων προσδοκιών.

Σχόλια