Η μοναδικη Γ' Ελληνικη Δημοκρατια




Ενα σχόλιο για τα σημερινά - για να σοβαρευτούμε. Η Γ' Ελληνική Δημοκρατία - αυτή της Μεταπολίτευσης, η πολλάκις υβρισθείσα, με όλα της τα κουσούρια- έχει πετύχει κάτι μοναδικό στη Μεσόγειο.

Η Εκκλησία κράτα τις θέσεις της περί αμβλώσεων εντός των ναών, ενώ η ελληνική Δεξιά τηρεί εκκοσμικευμένη και τουλάχιστον ουδέτερη στάση για το ζήτημα.

Έτσι, το θέμα των αμβλώσεων, σε αντίθεση με αρκετές προωθημένες μεν, αλλά παραδοσιακά Καθολικές χώρες, δεν μπαίνει στην πολιτική ατζέντα (αξίζει να δει κανείς πως διχάζει την Ισπανική πολιτική σκηνή). 

Αυτό το σπουδαίο επίτευγμα πρέπει να διαφυλαχθεί. Ουδείς έχει το δικαίωμα να κλείνει το μάτι σε βλακώδεις και ανεπίκαιρους νεοσυντηρητισμούς.

Εχουμε μια σπάνια συστράτευση ευθύνης από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ας την διαφυλαξουμε - άλλωστε έχουμε εκατοντάδες άλλες αφορμές για διχασμό και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. (Η συζήτηση περί δημογραφικού είναι μια άλλη συζήτηση - και η συσχέτιση του με τις αμβλώσεις ένας επαρχιακός μικροκεμαλισμός.

Μια φορά κι έναν καιρό που είχαμε αυτοκρατορία, αυτά τα θέματα λύνονταν με συνοπτικές διαδικασίες.

Τα θρησκειολογικά στοιχεία ήταν εν πάση περιπτώσει επιστέγασμα και όχι αφετηρία.

Τα'χουμε ξαναπεί: Στις ιστορικές βιβλιοθήκες κρύβονται τα μοντέλα και οι απαντήσεις για πολλά από τα σύγχρονα προβλήματά μας. 

Σχόλια