"ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΣΟΟΥ"

                


Εμπνευσμένο από τον τίτλο του (σχεδόν) ομώνυμου άλμπουμ που είχαν βγάλει οι Τρύπες πριν από 3 δεκαετίες, ο Θεοδόσης Μίχος έγραψε και παρουσίασε τα εσώψυχα του, μέσα από 18 πραγματικές ιστορίες η κάθε μία εκ των οποίων συνδέεται με ένα συναυλιακό γεγονός.

Πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Συχνά οι προτάσεις θυμίζουν Θουκυδίδη - μπορεί να είναι και μια σελίδα η κάθε μία.

Λόγος χειμαρρώδης - σαν μεταμεσονύκτιος ραδιοφωνικός παραγωγός σε έξαρση. Το σκηνικό είναι νουάρ: νύχτα, συναυλίες, πολύ αλκοόλ - και κάτι "εκλεράκια" -, έρωτες, απογοητεύσεις, αλητείες, θεοί της μουσικής και καταστάσεις εκτός ελέγχου. Ντυμένα με ένα άηχο, αλλά απανταχού παρόν, συνεχές σάουντρακ.

Που όλα μαζί ανασυνθετουν μια ζωή ταγμενη στη μουσική, η οποία γίνεται το απόλυτο κέντρο του σύμπαντος και η ύψιστη προτεραιότητα στη ζωή, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ήττες, πτώσεις και άδειες τσέπες.

Οι 18 συναυλίες οριοθετούν ένα δικό του υπαρξιακό σύμπαν μέσα από το οποίο αναδύονται οι εμπειρίες και τα πρόσωπα που τον διαμόρφωσαν και τον έκαναν αυτόν που είναι σήμερα.

Ενα αρκετά σπάνιο βιβλίο πια και ιδιαίτερο, με το οποίο αρκετοί εκεί έξω θα βρουν κοινά πατήματα. Θα του πήγαινε πολύ, πιστεύω, να γίνει και κόμικ - σκοτεινό φυσικά.

Τον Θεοδόση, τον οποίο πρόσφατα είχα την χαρά να γνωρίσω (κάναμε παρέα στο oneman ένα podcast με αφορμή το βιβλίο μου, χωρίς ηχολήπτη, που απουσίασε εκτάκτως - δεν μασάμε από αυτά), τον ακούμε το πρωί στον Best.

Ένα αλλιώτικο βιβλίο από αυτά για τα οποία συνήθως γράφω. Αλλά τρομερά οικείο με δικές μου παλαιότερες παραστάσεις - άλλωστε τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν από το ραδιόφωνο και τη μουσική, a long time ago in a galaxy far, far away.

Σχόλια