ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΝΕΑ

 


Ωραία νέα! 

Δείτε πως οι αρχές που πρεσβεύει σήμερα το βιώσιμο επιχειρείν, όπως η ισότητα όλων στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, εφαρμόζονται σε δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. 

Ο (συντοπίτης) Άρης θα εισαγάγει στο σημερινό του παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχολιασμό ακουστικής περιγραφής στο  ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, τυφλούς και μερικώς βλέποντες. 

Θα μπορούν, δηλαδή, να ζήσουν βιωματικά οι άνθρωποι αυτοί κάθε παιχνίδι ποδοσφαίρου, όπως οι υπόλοιποι βλέποντας, αναφέρει η ΠΑΕ Άρης. 

Η ακουστική περιγραφή θα γίνει από τον διεθνή αμυντικό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών, Στρατή Εγγλέζο. 

(Οι Αρειανοί ήταν πάντα καλά παιδιά - δύο κολλητούς από το σχολείο και έναν κουμπάρο μετράει ο υπογράφων. Οι αγριότητες του σήμερα δεν συνέβαιναν στις μέρες μας). 

Ενώ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, παρουσιάστηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ο σχεδιασμός του μουσείου προκειμένου να είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού. 

Το ΕΜΣΤ δηλώνει ότι είναι το πρώτο και μοναδικό μουσείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει προχωρήσει σε κατάλληλες παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί αισθητηριακά φιλικό στον Αυτισμό. Η αισθητηριακή προσβασιμότητα συνίσταται στην προσαρμογή των συνθηκών για την δημιουργία μιας βέλτιστης εμπειρίας για τα άτομα στο φάσμα.

Πάρα τα συνταρακτικά γεγονότα γύρω μας, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και τις δυσκολίες της εποχής (πχ η πληθωριστική και ενεργειακή κρίση) ο κόσμος μας αλλάζει και θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Ο 21ος αιώνας θα ανήκει σε όσους βρίσκονταν στο παρασκήνιο ή παρέμεναν αόρατοι στους προηγούμενους. 

Είναι ηθικό καθήκον όλων μας να συμβάλουμε ώστε να μην μείνει κανείς πίσω. Εμείς οι ίδιοι ορίζουμε λόγω και έργω τον πήχη των προσδοκιών μας.


Σχόλια