Οι εχθροι της δημοκρατιας εχουν θέση μονο στα μαυρα καταστιχα της ιστοριας




Παρέλαβαν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης - και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο όλο - και παρέδωσαν ένα ερείπιο με πληθωρισμό 40%, βορά στην παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση.

(Οι νεότεροι - μεγαλωμένοι στη νομισματική σταθερότητα του ευρώ - ίσως και να μην καταλαβαίνουν καν τι σημαίνει αυτό. Ο πληθωρισμός νύχτα αφαιρεί το εισόδημα του λαού. Κατά τον Κεινς, "δεν υπάρχει επιτηδειότερον και ασφαλέστερον μέσον δια να ανατρέψη τα υφιστάμενα θεμέλια της κοινωνίας από την διαφθοράν του νομίσματος") 

Έκαναν την πιο προωθημένη χώρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη ουραγό των εξελίξεων. Η Ελλαδίτσα είχε συνδεθεί με την ευρωπαϊκή κοινότητα από το 1961 και εάν δεν μεσολαβούσαν οι άθλιοι, θα είχε μπει κατά πάσα πιθανότητα στην ΕΟΚ μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Δανία το 1973.

Απομόνωσαν διπλωματικά την Ελλάδα, ξεχαρβάλωσαν τον στρατό και παρέδωσαν την Κύπρο στον Αττίλα.

Αύξησαν τους συντελεστές δόμησης - χάριν μιας παντελώς κοντόφθαλμης "ανάπτυξης" - δημιουργώντας τα αστικά μας εκτρώματα και κατάδικάζοντας τις επόμενες γενιές σε πόλεις που χρειάζονται δεκάδες δισ. ευρώ για να αρχίσουν να θυμίζουν Ευρώπη. 

(Τι κι αν τρέχει το ΑΕΠ, εάν το πρωί στα τρώει το αρνητικό ισοζύγιο πληρωμών, το μεσημέρι ο πληθωρισμός και το βράδυ οι κερδοσκόποι που στόκαραν εμπόρευμα αναμένοντας ανατιμήσεις..) 

Χάρισαν χρέη, μοίρασαν συντάξεις και άδειες κλειστών επαγγελμάτων και τίναξαν τις τράπεζες στον αέρα από τα δάνεια των αεριτζήδων, διπλασιάζοντας το εθνικό χρέος. 

(Παραδόξως, το μόνο που μείωσαν ήταν οι αμυντικές δαπάνες...) 

Διέκοψαν την προοδευτική πορεία ενός λαού που έβγαζε Κάραμποτ, Ζάννα, Ελύτη, Κωνσταντινίδη, Εγγονόπουλο και Χατζηδάκη.

Είναι να απορείς πως είναι δυνατόν να έχουν ακόμη αμετανόητο κοινό. Οι εχθροί της δημοκρατίας έχουν μια θέση και μόνο: Στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας.

Σχόλια