Στη ζωη μετραει το αποτελεσμα




Με αφορμή σχόλια φίλων, ένα σημείωμα για την όμορφη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. 

Η πολιτική είναι το πιο παράξενο σπορ, στο οποίο μετράει τελικά το αποτέλεσμα. Την επικαρπία την πιστώνεται το παρόν, την κυριότητα όμως οποίο όνομα αντέξει στην ιστορία. 

Δείτε αλληλουχία: Στα μπαζώματα του Καραμανλή (του αείμνηστου), ήρθε ο ομώνυμος διάδοχος της δυναστείας και (με τη συνήθη "εντολή πρωθυπουργού") έβαλε μπροστά τον τότε δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο (μετέπειτα θητεύσαντα στον Κορυδαλλο) ο οποίος δημοπράτησε την φάση Α' της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. 

Τα λεφτά του τα βρήκε από το ΕΣΠΑ, ο κατά τα άλλα "αυτοκινητοδρομάκιας" Σουφλιας της υποθαλάσσιας αρτηρίας και των τούνελ του Υμηττού (inter alia..).

Τη Β' φάση την δημοπράτησε ο θεωρούμενος ως προοδευτικότερος (με τα μεταπολιτευτικά τουλάχιστον δεδομένα) νυν δήμαρχος Μπουτάρης. 

Ανάδοχος του διαγωνισμού ανεδείχθη κατασκευαστής που κατέβηκε στον διαγωνισμό έχοντας συνάψει την πρώτη μνημονιακή επιχειρησιακή σύμβαση (δηλαδή με ημερομισθια θεωρητικά κάτω από την συνήθη συλλογική σύμβαση εργασίας) στην τροικανή περίοδο της χώρας. Έτσι πήρε το έργο με την απίστευτη έκπτωση του 50%.

Κι εκεί που η πιάτσα προεξοφλούσε ότι το έργο δεν βγαίνει (μαθημένα στα "εκπτωτικά πακέτα" ανδρών επιφανών), η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης προχώρησε και παραδόθηκε μια χαρά, χαρίζοντας στη Θεσσαλονίκη ένα εμβληματικό τοπόσημο που ανανέωσε την εικόνα της πόλης και πλάθει το νέο της αφήγημα διεθνώς. 

Και είναι ίσως η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έκανε ένα άλμα μέσα στην κρίση. 

Άρα επιβεβαιώνονται τα περί Μπίζμαρκ, λουκάνικων και των παρ'ημίν κοψιδίων. 

Στη ζωή μετράει το αποτέλεσμα, το οποίο συχνά μπορεί να είναι καρπός ανίερων συμμαχιών αγγέλων και διαβόλων και απίστευτων συγκυριών

Σχόλια