Τάγματα αφόδου
«Τάγματα; Μάιστα! Διατάχτε! Οουότι πειτ'!»
Ο γενικός τμηματάρχης οργανωτικού του κόμματος υπάκουσε τυφλά- όπως άλλωστε συνήθιζε - στην εντολή του αρχηγού.
«Έλα δω ρε στραβάδ'», είπε στον βοηθό του. «Θα κάνουμι τάγματα, είπε ου αρχηγός. Τάγματα αφόδου!» συμπλήρωσε.
«Εφόδου εννοείτε, κ. τμηματάρχα» του απάντησε ο βοηθός, που είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Αθηνών - το Πάντειο οδηγήθηκε σε «λουκέτο» γιατί κρίθηκε ιδιαίτερα προοδευτικό και επικίνδυνο.
«Αφόδου, βρε ζώον! Όχι εφόδου. Έτσ' είπε ου αρχηγός. Ποιος είσι συ για να τον αμφισβετήσεις;» ξεκαθάρισε ο εκνευρισμένος τμηματάρχης. «Τράβα να φτιάξ'τε τα τάγματα αφόδου. Μαζέυτε κόσμο, δώστι τους κουλόχαρτα και κάντε ούότι άλλου χρειαστεί» του είπε με αυστηρότητα.
Ο βοηθός - που σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο και βρέθηκε στο κόμμα από την επιμονή της μητέρας του, η οποία τον πίεζε να εγγραφεί «μπας και βρούμε καμιά θεσούλα στο δημόσιο»- ξεκίνησε να γράφει την εγκύκλιο, με πίνακα διανομής το δημόσιο, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις - πρακτικά, τις ενώσεις των αποστράτων - και την κοινωνία των πωλητών.
Η κοινωνία των πωλητών αποτελούσε μία de facto καινοτομία.
Μιας και διάταξη νόμου προέβλεπε ότι όλα τα σωματεία, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα καταστατικά τους, χρειάζεται να κομίσουν κοινή σχετική υπουργική απόφαση όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου και όλων των γενικών γραμματέων του κράτους, επελέγη ατύπως από τη διοίκηση - δι' ερμηνευτικής εγκυκλίου - «η ανοχή στις νομικές οντότητες που διέπονται από το αγορανομικό κι εμπορικό δίκαιο».
Έτσι, θεσπίστηκε ατύπως η κοινωνία των πωλητών, με σωματεία και ΜΚΟ, που λειτουργούσαν υπό τις διατάξεις του εμπορικού δικαίου και υπάγονταν στο ανασυσταθέν υπουργείο Εμπορίου, την Αγορανομία και τα Αγορανομικά Δικαστήρια.
Για παράδειγμα, προκειμένου να στεγαστεί ένας εξωραϊστικός σύλλογος έπρεπε να κάνει έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία, εγγραφή στο οικείο επιμελητήριο και να δεσμευτεί με 12ετές συμβόλαιο επαγγελματικής στέγης και να προσλάβει λογιστές. Παρ' όλη τη γραφειοκρατία και το κόστος ήταν ένας μηχανισμός που δούλευε.
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ (ΕΕΛ)
ΤΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ
Αθήναι, 10 Σεπτεμβρίου 2020
Προς όλες τις Οργανικές Μονάδες του Κράτους
Προς Κοινωνία των Πωλητών
Προς τις Ενώσεις Αποστράτων -ΜΚΟ
Συνέλληνες,
Ο μεγάλος αρχηγός ζήτησε την δημιουργία Ταγμάτων Αφόδου (Τ.ΑΦ.)
Σύμφωνα με τις διαταγές, αντικείμενο των Τ.ΑΦ. θα είναι:
- Μεταμεσονύχτιες, τακτικές εισβολές στις παλιές συνοικίες των μεταναστών και συμβολική αφόδευση έξω από τις πολυκατοικίες,
- Επιχειρήσεις Blitzkrieg με βομβίδια κοπράνων (σκατοσακούλες) σε παρακμιακούς χώρους σύγχρονης «τέχνης»,
- Συμπαράσταση σε διαδηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών, δια της ρίψης χάρτου υγείας (κωλόχαρτα)
- Ενίσχυση του έργου των Μονάδων Τεκμηρίωσης Αστικών Μύθων (ΜοΤΑΜυ) της ΕΕΛ - ειδικά σε ό,τι αφορά Ορυκτό Πλούτο, Εβραίους, Μνημόνιο, Ευρώπη, Ευρώ, Μετανάστευση και Κοκτέιλ.
Παρακαλείσθε όπως απαντήσατε το ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ έως 28 Σεπτεμβρίου, επισυνάπτοντας σύντομο βιογραφικό, ασφαλιστική ενημερότητα κι ένα σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους συμμετοχής.
ΜΦΧ
Ο Τμηματάρχης Οργανωτικού,
Βοργίας Ιωάννου»
Η διανομή της επιστολής έγινε σχετικά γρήγορα, δεδομένων των προβλημάτων της εποχής.
Και αυτό διότι η αποβολή της ΕΕΛ από τους διεθνείς οργανισμούς - λόγω της κατάλυσης του Συντάγματος - και ο κατοπινός εμφύλιος πόλεμος διέλυσε τις υποδομές της χώρας, με αποτέλεσμα τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών να μην δουλεύουν.
Έτσι, μετά βίας σώθηκε ένα υποτυπώδες κεντρικό δίκτυο για το κράτος, το οποίο δουλεύει με dial up και πέφτει συνέχεια, ενώ ο ιδιωτικός τομέας επέστρεψε στο παραδοσιακό ταχυδρομείο.
Μάλιστα, καθήκοντα ταχυδρόμου ασκούν και ιδιώτες ποδηλάτες, με αντάλλαγμα ευρυζωνικό bandwindth, πετρέλαιο ή μοσχάρι, που διατίθενται με αισχροκέρδεια από τη μαύρη αγορά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ αρχικά το Νέο Καθεστώς (Νε.Κα) σχεδίαζε και την απέλαση των ομογενών, που είχαν έρθει από την πρώην ΕΣΣΔ, τελικώς τους κράτησε με ταξιδιωτικά έγγραφα αορίστου χρόνου, διότι πολλοί - ειδικά οι γέροντες- γνώριζαν ακόμη τις Σοβιετικές τεχνολογίες του δυναμό και τις μανιβέλας, που δοξάστηκαν εν συνεχεία από το ΝεΚα ως «πράσινες και φιλικές προς το περιβάλλον».
«Η ενέργεια είναι πρόβλημα, όχι λύση» γράφανε τα stencil των radical νεολαίων του κόμματος στο κτίριο της οδού Χαλκοκονδύλη, που κάποτε στέγαζε την εισηγμένη ΔΕΗ.
Σχόλια