"Synarmodiotita?" What is that?

Έστω ότι ο υπογράφων τυγχάνει διευθύνων σύμβουλος μεγάλο επενδυτικού ομίλου του Εξωτερικού και επιθυμεί να επενδύσει στην όμορφη χώρα μας.

Το επενδυτικό πρότζεκτ περιλαμβάνει:

1. Εργοστάσιο φωτοβολταϊκών γεννητριών στην Κεντρική Ελλάδα
2. Αλυσίδα λιανεμπορίου ανά την χώρα
3. Αιολικό πάρκο στο Κεντρικό Αιγαίο
4. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στον κάμπο των Σερρών
5. Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα για την εκτέλεση της ζεύξης του Θερμαϊκού (...λέμε τώρα)
6. Μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα σε παρθένα περιοχή, π.χ. Σύβοτα
7. Εκμετάλλευση Γεωθερμίας και Βιομάζας στην Φλώρινα

Για το 1 και το 2

Μιλάω με τον αρμόδιο για τις επενδύσεις, υπουργό Επικρατείας, κ. Χ. Παμπούκη; Ή με τον υπουργό περιφερειακής ανάπτυξης, κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη; Ποιός το χειρίζεται, αν μπω στον αναπτυξιακό νόμο; Η διεύθυνση Ιδιωτικών ή Βιομηχανικών Επενδύσεων; Και αυτήν ποιός την έχει; Ή μήπως η περιφέρεια Θεσσαλίας ή Στερεάς;

Για το 3

Με ποιόν μιλάω; Με τον κ. Παμπούκη, με την υπουργό Περιβάλλοντος, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ή με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Ν. Σηφουνάκη; Μήπως επειδή θα είναι θαλάσσιο πάρκο, μήπως θα μιλήσω και τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, κ. Ι. Διαμαντίδη; Και αν θέλω να το βάλω στον αναπτυξιακό; Πάλι στον κ. Χρυσοχοϊδη;

Για το 4

Θα κάνω ότι έκανα στο 3; Ή μήπως πρέπει να μιλήσω με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδη; Μάλλον, ψιλιάζομαι ότι θα πρέπει να μιλήσω με την υφυπουργό του, την κυρία Μιλένα Αποστολάκη, που έχει περάσει και από το ΥΠΑΝ.

Για το 5

Τα ΣΔΙΤ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ποιός θα το έχει τελικά; Θα μιλήσω με τον υπουργό Υποδομών, κ. Δημ. Ρέππα; Με τον κ. Παμπούκη; Με τον κ. Χρυσοχοϊδη; Ή μήπως είναι ευκαιρία να γνωρίσω και τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου;

Για το 6

Με ποιόν μιλάω ρε παιδιά; Με τον κ. Παμπούκη; Ή με τον κ. Χρυσοχοϊδη; Γιατί διάβασα στον "Vimatodotis" ότι πήρε τον Τουρισμό από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο; Και γιατί λέγεται έτσι, αν του πήραν το χαρτοφυλάκιο; Και πάλι, δεν μου είπατε; Who the fuck has this "diefthinsi idiotikon ependiseon"?

Για το 7

Έλεος ρε παιδιά; Με ποιόν μιλάμε; Με τον Παμπούκη; Με την κυρία Μπιρμπίλη; Με τον κ. Χρυσοχοϊδη; Ή με τον κ. Σκανδαλίδη;

Epilogue

Arthur: Well on second thought, let's not go to Camelot - it is a silly place

Σχόλια

Ο χρήστης TheMissKaten είπε…
θα πας να επενδύσεις σε άλλη χώρα για να μην έχεις τέτοια διλήμματα...που μου θες και σύζευξη του Θερμαϊκού :ppp
Ο χρήστης Αχιλλεας Χεκιμογλου είπε…
Ακριβώς! Θα πάρω και την σύζευξη μαζί μου!
Ο χρήστης Titanas είπε…
Όλες οι γείτονες χώρες τα ίδια προβλήματα έχουν ή και χειρότερα, αφού οι οικονομίες είναι πάνω - κάτω σε παρόμοια άσχημα κατάσταση.

Παντού θα πρέπει να κάνεις χάρες, να περιμένεις λιγότερο ή περισσότερο κλπ. Απλά εδώ είναι ακόμα πιο δύσκολο το initiation και πλέον βγαίνει όλη αυτή η κακία, φθόνος, μιζέρια του Ανατολίτη Έλληνα που τα γράφει όλα και δεν λαμβάνει την παραμικρή πρωτοβουλία γιατί είναι δουλειά άλλων να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
kai ti se koftei esena koumpare???
Ο χρήστης Αχιλλεας Χεκιμογλου είπε…
Το initiation ομως είναι το ήμισυ του παντός. Εκεί είναι η ουσία. Και όταν τα οργανογράμματα αλλάζουν κάθε χρόνο, υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης, ναι, με κόφτει αδελφε. Και θα έπρεπε να μας κόφτει όλους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα απευθυνθείς στο Invest in Greece συνάδελφε...
Δεν είναι υποχρεωμένος ο επενδυτής να ξέρει τα πράγματα σε τέτοια λεπτομέρεια!
Ο χρήστης Αχιλλεας Χεκιμογλου είπε…
Δηλαδή, αν επικοινωνήσω τώρα με το Invest in Greece, θα μου λύσουν τις απορίες της κατανομής των αρμοδιοτήτων;

Δεν το γράφω αυτό για να υποβαθμίσω το πρώην ΕΛΚΕ. Ξέρω ότι εκεί εργάζονται άνθρωποι, συχνά υπό αδιάφορες πολιτικές ηγεσίες, που έχουν τις ίδιες απορίες και ανησυχίες. Και εν τέλει θέλουν να κάνουν και την δουλειά τους καλά.

Αυτό που με ενδιαφέρει να υποδείξω το γνωστό αλαλούμ των (συν)αρμοδιοτήτων, το οποίο συνοδεύει τους εκάστοτε κυβερνώντες εν είδει προσωπικού μπαχτσέ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αχιλλέα αυτό το υπέδειξες, και δεν λέω ότι έχεις δίκιο.
Τώρα, υεωρητικά στο IiG δε θα σου πουν που να απευθυνθείς και τι να κάνεις, θα το αναλάβουν εκείνοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και δεν λέω ότι ΔΕΝ έχεις δίκιο. sorry...
Ο χρήστης Αχιλλεας Χεκιμογλου είπε…
Καλά ξεμπερδέματα τότε στα παιδιά του IiG!