Republic Τέλος ΙΙΙ

Αντιγράφω τη χθεσινή ανάρτηση από το blog της Ντέμυς:

"Αγαπητοί φίλοι, του Republic 100,3 θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη, αφοσίωση, πίστη, που δείξατε στη δουλειά μας από τον Ιούνιο του 2005 και που μοιραστήκαμε μαζί πολλές μουσικές ώρες. Ο Νίκος Κομνηνός, η Μέμα Μπινοπούλου, ο Στέλιος Βρεττός, η Ελένη Τριφέρη, ο Νίκος Μαρκόπουλος, η Μιρέλλα Κάπα, η Βάσω Βλαχοπούλου, η Ντέμη Παπαδοπούλου, ο Κώστας Λιβανός, ο Απόστολος Αργαλιάς και όλοι όσοι δουλέψαμε μπροστά και πίσω από τα μικρόφωνα αυτού του ραδιοφώνου τα τελευταία 2,5 χρόνια, θα θέλαμε από καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας δώσατε, για όλα όσα μας κάνατε να νιώσουμε και για όλα όσα μοιραστήκατε μαζί μας από τις 11 Ιουνίου 2005, όταν ακούστηκε το 1ο τραγούδι στον Republic 100,3...

Σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007, μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε το πρωί όταν ξεκίνησε το πρόγραμμά μας. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Στέλιου Βρεττού, μέσω της τεχνικής δ/νσης του ομίλου oπου ανήκει ο Republic 100,3 μας ανακοινώθηκε ότι πρέπει να σταματήσουμε την κανονική ροή του σταθμού και ότι απαγορεύεται η είσοδος στο ραδιόφωνο του δ/ντη προγράμματος Νίκου Κομνηνού. Ο Νίκος μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερε τίποτε. Ήταν ο Στέλιος Βρεττός που τον ενημέρωσε τηλεφωνικά για το τι συμβαίνει στο ραδιόφωνο που έστησε ο Νίκος από το μηδέν. Έπειτα από αυτή την απόφαση της διοίκησης, το ραδιόφωνο που λέγεται Republic 100,3 δεν είναι πια το ίδιο και αυτό δεν είναι δική μας επιλογή.

Όλοι εμείς, μια ομάδα που για πολλά χρόνια ονειρεύονταν να ξαναενωθεί και να κάνει αυτό που μέχρι χθες έκανε στον Republic 100,3, χωρίς δεύτερη σκέψη, με ομόφωνη απόφαση, δεν υπήρχε περίπτωση να διαπραγματευτεί την αυθαίρετη, άδικη και σχεδόν πραξικοπιματική αυτή ενέργεια - απομάκρυνση του δ/ντη προγράμματος χωρίς κοινοποιημένη αιτία. Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβιβαστούμε με μια τέτοια καταχρηστική απόφαση, αδικαιιολόγητη και τόσο υποχθόνια. Παρόλο που ζούμε σε εποχές που τα ΜΜΕ δεν δίνουν και τόση σημασία στον ανθρώπινο παράγοντα, ο Republic 100,3, έδωσε ακριβώς βάση στην αξία αυτού του παράγοντα. Και ακόμη και την τελευταία αυτή στιγμή, αυτή η ομάδα το αποδεικνύει ότι πάνω από όλα αυτό που μετράει είναι όλα για όσα προσπαθήσαμε: ήθος, συνέπεια, ιδέες, επικοινωνία και πάνω απ' όλα η μουσική,!

Ο Republic 100,3 δεν είναι απλά 5 μηχανήματα και 2 μικρά γραφεία στην Αριστοτέλους 7... Είστε όλοι εσείς που πιστέψατε σε ένα διαφορετικό ραδιόφωνο. Σε ένα ραδιόφωνο που ήθελε να ακούγεται καλά και όχι να μεταδίδει μόνο διαφημίσεις. Σε ένα ραδιόφωνο που σέβεται τον ακροατή του, γιατί δίχως τον ακροατή ραδιόφωνο δεν υφίσταται. Στην παρούσα φάση, δεν μας επιτρέπεται να ανοίξουμε τα μικρόφωνα του Republic 100,3 βάσει απόφασης της Διοίκησης. Το μόνο που θέλουμε να πούμε είναι ότι ο Republic 100,3 δεν θα είναι αυτός που ήταν.Είστε πιο ωραίοι απ' ότι φανταζόμασταν και μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε... Θα τα ξαναπούμε σύντομα, αλλά όχι στους 100,3..."

Το κείμενο έχει κατέβει από το blog της, όμως στα σχόλια, από τη στιχομυθία αφήνεται να εννοηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, η εμπλοκή της απομάκρυνσης του Στέφανου Τσιτσόπουλου σε αυτήν την δυσχερή εξέλιξη για τα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ένθερμος ακροατής του σταθμού έφτιαξε φόρουμ για την υπόθεση εδώ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να είμαι ειλικρινής θα γράψω τα παρακάτω με κάθε επιφύλαξη γιατί βασίζονται σε γεγονότα που άκουσα από άλλα χείλη χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία. Κατ' αρχήν τον Τσιτσόπουλο πρέπει κάποιος να του πει ότι η σεμνότητα είναι δείγμα πολιτισμού και ένδειξη ποιότητας. Κανείς βέβαια δεν την έχασε για να τη βρει αυτός. Αυτά που είπε στον αέρα δείχνουν απλά το επίπεδο και το δικό του και των συμπλεγμάτων που κουβαλάει. Υπάρχουν παραγωγοί και διευθυντές περιοδικών με ανάστημα απείρως μεγαλύτερο από το δικό του, αλλά κρατούν χαμηλούς τόνους αφού δεν πιστεύουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από επίμαχα μέρη. Άρα λοιπόν ο Τσιτσόπουλος είναι κατάπτυστος από κάθε άποψη. Μαζί του και ο Ανδρώνης που δεν τον έστειλε σπίτι του από την πρώτη στιγμή. Προσωπικά πιστεύω πως ένας σταθμός που δεν τιμωρεί παραδειγματικά υπαλλήλους που των εκθέτουν τόσο βάναυσα, δεν αξίζει ν' ακούγεται ούτε από έναν ακροατή.
Όμως και το δίδυμο Κομνηνού/Παπαδοπούλου δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Ίσως η θεία δίκη τους τιμωρεί για την υπεροψία τους η οποία σημειωτέον, στερούνταν παντελώς κάποιας βάσης. Αναρωτιέμαι ΠΟΙΟΙ νόμιζαν ότι ήταν. ΤΙ νόμιζαν ότι προσέφεραν παραπάνω από κάποιους άλλους. Υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο που έχουν να επιδείξουν πράγματα χειροπιαστά, αλλά δεν καβαλούν κανένα καλάμι, αφού πιστεύουν ότι απλά κάνουν καλά τη δουλειά τους ή υπηρετούν πιστά τη μουσική που αγαπούν. Ξεπεζέψτε λοιπόν Κομνηνέ και Παπαδοπούλου (και κάθε Κομνηνός και Παπαδοπούλου) γιατί το μόνο που έχουμε όλοι μας να δείξουμε είναι αυτό που κάνουμε κι όχι αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
για το θεμα τσιτσοπουλου δεν φαιρονται ετσι σε φιλους
ο κομνηνος μου θυμισε κατι κομπλεξικους καθηγητες η κατι αγαμητους λοχαγους στον στρατο που σε βαζαν μπροστα σε ολους να πεις το ποιηματακι που σε ειχαν διαταξει δεν κανουν ετσι σε φιλους οτι ειχαν να πουν επρεπε να το πουν εκτος αερα
για το θεμα της διαλυσης του σταθμου οπως στρωνεις κοιμασαι
οτν διοικεις με αλαζονια επαρση και αναπτυγμενο το υπερεγω
μην ακουγοντας ουτε τις πιο φιλικες παρατηρησεις των ακροατων
καποια στιγμη μπορει να την πατησεις
η ζωη συνεχιζεται
τα νεκροταφεια ειναι γεματα αναντικαταστατους(αυτο ισχυει και για τον τσιτσοπουλο)
Ο χρήστης Αχιλλεας Χεκιμογλου είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Αχιλλεας Χεκιμογλου είπε…
Αγαπητοί φίλοι, μπορείτε ελεύθερα να γράφετε τα σχόλια και τις απόψεις σας για το ζήτημα, σεβούμενοι ότι α) εδώ δεν βρίζουμε και β) εάν θέλουμε να βρίσουμε κάποιον τρίτο, του το λέμε απ’ευθείας και όχι μέσω του παρόντος ιστολογίου.

Σχετικά με την υπόθεση, με τον μεν κ. Τσιτσόπουλο έχω συνεργαστεί και δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (μετά το 2005, νωρίτερα είχα).

Με τον κ. Κομνηνό, ουδέποτε συνεργάστηκα, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν κάτι που επιδίωξα σε κάποια φάση της ζωής μου. Πάντως, βοήθησε ιδιαιτέρως την One Nation 2 και τον ευχαριστώ για αυτό.

Ο κ. Νίκος Κομνηνός διήυθηνε το ραδιόφωνο όπως αυτός έκρινε σωστό. Αυτός είχε την ευθύνη και αυτός αξίζει να καρπωθεί την όποια ακμή και άνοδο παρουσίασε ο republic. Αυτός είχε την εμπιστοσύνη της ιδιοκτησίας και εάν επάυθη, είναι και αυτό ευθύνη της ιδιοκτησίας. Αυτή πληρώνει, αυτή αποφασίζει. Το γεγονός ότι επαύθη ένας επιτυχημένος διευθυντής, ομολογουμένως, μου προξενεί απορία.

Είχα την τύχη να ακούσω το επίμαχο ραδιοφωνικό απόσπασμα στο οποίο ο κ.Τσιτσόπουλος καθύβρισε (προφανώς για πλάκα) μία ομάδα ακροατών. Έχοντας διετελέσει ραδιοφωνατζής, ουδέν αυθόρμητο κι έξυπνο εντόπισα σε αυτό. Όμως, δεν ξέρω που αρχίζει το αστείο και που σταματά η προσβολή. Και δεν είμαι αρμόδιος για να εκφέρω γνώμη επ'αυτού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιλάμε τώρα για την αστεία προσωπικότητα Στέφανος Τσιτσόπουλος; Ο τύπος χρυσό πιάνει σκ..ατά γίνεται!
Ο χρήστης Αχιλλεας Χεκιμογλου είπε…
Αγαπητέ Πρόεδρε,

διφορούμενη προσωπικότητα (για κάποιους) μπορεί να είναι, αστεία όμως δεν είναι.

Συν τοις άλλοις, δεν ανέβασα όλα αυτά τα ποστ για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ούτε του Νίκου ούτε του Στέφανου.

Και δεν νομίζω να είναι αυτό το μπλογκ η κατάλληλη αρένα για να λαμβάνονται θέσεις μάχεις.

Εγώ στέκομαι στην ουσία. Ότι το ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη υπέστη ένα ακόμη πλήγμα. Και είναι κάτι που θα φανεί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Α ρε Αχιλλέα, τι είχες Γιάννης τι είχα πάντα. Μπορείς να φανταστείς τι γίνεται και τι ακούγεται εδώ πάνω. Όχι αυτός που ακούγεται στο internet φταεί όχι κάποιος άλλος από κει μέσα φταίει. Άσε ο κακός χαμός.
ΥΓ. Εσύ κοίτα να είσαι ευτυχισμένος εκεί καλά ?(γιατί σε κάποια post είδα κάποια μελαγχολία)
Φιλιά
Λια
Ο χρήστης Αχιλλεας Χεκιμογλου είπε…
Φαντάζομαι ότι επικρατούν τα γνωστά μπάχαλα των κρίσεων.

Και για να είμαι ειλικρινής, χαίρομαι που δεν είμαι εκεί.