Η απαντηση στον φαιδρο Ιασονα

 


Η απάντηση στον φαιδρό Ιάσονα έρχεται από έναν άλλο κάποτε νεολαίο και καλό πελάτη των Στρατοδικείων και του Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας, γνωστότερου ως ΕΑΤ - ΕΣΑ. 

Τον μακαρίτη Αναστάσιο Πεπονή, άλλοτε επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος του Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα. 

Για τους νεότερους, ο Πεπονής έφτιαξε το ΑΣΕΠ, την πρώτη και (ίσως) τελευταία σοβαρή μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών που αφαίρεσε από τους πολιτικούς το ultra-weapon του ρουσφετιού: Δηλαδή τους διορισμούς (για πάντα, που λέμε και στο μάρκετινγκ) στον σκληρό πυρήνα του δημοσίου. 

Η απάντηση σε κάθε μαθητευόμενο μάγο της πολιτικής που λιθαράκι - λιθαράκι χτίζει το βουνό της παθογένειας, είναι οι ανώνυμοι θεσμοί. Που δουλεύουν βρέξει - χιονίσει, έξω από την σφαίρα της "μάχιμης" πολιτικής. 

Προφανέστατα, τα ρουσφέτια δεν σταμάτησαν, αλλά εκτυλίσσονται πια είτε σε χαμηλότερο επίπεδο (πχ διευθυντές εκπαίδευσης, οργανισμών, νοσοκομείων και διοικήσεις ΔΕΚΟ ή στους -με ημερομηνία λήξης - μετακλητούς κλπ). 

Την τεράστια παθογένεια των χιλιάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων στον σκληρό πυρήνα του κράτους την σταμάτησε αυτός ο παπούλης τον οποίο τον χάσαμε πριν από 4 χρόνια. 

Και ο οποίος πολεμήθηκε ασύστολα από το ίδιο του κόμμα το ΠΑΣΟΚ και τελικά οδηγήθηκε εκτός πολιτικής.

Σχόλια