Το εξυπνο απορριματοφoρο


Είναι σπάνιο ένα απορριματοφόρο να κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα όμως έγινε και αυτό. Κι έγινε γιατί επρόκειτο για ένα πολύ έξυπνο όχημα. Και δεν είναι το μόνο.

Νωρίτερα το μεσημέρι η Vodafone και ο δήμος Αθηναίων παρουσίασαν στο Telaro την υπηρεσία "Έξυπνη Αποκομιδή".

Τι είναι αυτό; Βάλαμε λίγο Internet of Things στα απορριματοφόρα του Athens Trigono κάτι που επιτρέπει στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής - όπου δεν υπάρχουν κάδοι - να λαμβάνουν αυτόματα, με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, ειδοποίηση για το πότε φτάνει το απορριμματοφόρο στην πόρτα τους.

Για λογαριασμό του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τη θυγατρική μας, Vodafone Innovus, η Vodafone υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία την επιτυχημένη εφαρμογή διαχείρισης οχημάτων Vodafone IoT Fleet Control στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, που αξιοποιεί το ΙοΤ και τα κινητά δίκτυα της Vodafone, βοηθώντας τον δήμο να παράσχει νέες, καινοτόμες υπηρεσίες για όλους.

Έτσι, οχήματα και απορρίμματα μένουν στον δρόμο πολύ λιγότερο, μειώνοντας την επιβάρυνση της περιοχής.

Είναι μια αρχή για να δούμε και στην Ελλάδα έξυπνες πόλεις. Το ΙοΤ είναι μία τεχνολογία που θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, την καθημερινότητα των πόλεων, αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων προς το καλύτερο.

Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και τους συντελεστές του δήμου και του Τριγώνου που εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα.

Σχόλια