Η εξοδος από το παραλληλο ελληνικο συμπαν


Φεύγοντας από το συνέδριο της 24Media για την πρόκληση της ψηφιακής μετάβασης, ένοιωσα ότι δεν είμαι ο μόνος που ανησυχεί για το που θα μας βγάλει το αύριο της τεχνολογίας και της οικονομίας. Ευτυχώς, την ίδια ανάγκη για εγρήγορση συμμερίζονται εκατοντάδες άνθρωποι από την αγορά, τα ΜΜΕ, τις επιστήμες και τα πανεπιστήμια. 

Η τεχνολογική μετάβαση γίνεται όλο και πιο γρήγορη, κάτι που βλέπουμε πια στις περισσότερες διεθνείς αγορές: Η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη, το ΙοΤ, οι εξελίξεις στις μεταφορές, την υγεία και την αεροδιαστημική υπόσχονται τόσο μεγάλες αλλαγές, σε σημείο που ταρακουνούν ακόμη και τους πιο business as usual οργανισμούς. 

Κάτι άγνωστο και αχαρτογράφητο, το οποίο ακόμη ερμηνεύουμε μέσω των ειδικών, και το οποίο αναμένεται να επηρεάσει λίγο - πολύ τις ζωές μας, μας περιμένει στο μέλλον και θα πρέπει να προετοιμαστουμε για αυτό. 

Η εξοδος από το παράλληλο ελληνικό σύμπαν - που τη μία πλακώνεται για τα τροχαία και την άλλη για τον Μπελογιάννη- είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για να βρούμε τις λύσεις στα αδιεξοδά μας. 

Ας ανοίξουμε για λίγο τα παράθυρα - να μπει φως και καθαρός αέρας.

Για αλλαγή, ας ασχοληθούμε με το αύριο.

 Διότι αφορά εμάς και κυρίως τα παιδιά μας, την ευημερία και την ευτυχία των οποίων οφείλουμε να εξασφαλίσουμε.

Σχόλια