Το Κράτος μου στην 74η ΔΕΘ

Δεδομένου ότι έχουμε εκλογές και ο καθένας μπορεί να τάζει ότι του κατέβει, προχωρώ κι εγώ στη δική μου πρόταση. Το Κράτος μου (όλα τα σοβαρά γράφονται με κεφαλαία, εννοείται) πέρα από την απόκτηση υπερποντίων κτήσεων, δηλαδή την Επαρχία της Γκιπουσκόα, την Donostia (S. Sebastian), την πόλη της Bayonne και τη Νομαρχία Ανατολικών Πυρηναίων, θα προχωρήσει και σε μία σειρά Μεγάλων Έργων, με Δημόσια Αρχιτεκτονική, υψηλού συμβολισμού.


Για την Δυτική Ελλάδα, το Κράτος μου οραματίζεται τη μεταφορά του γνωστού, όμως ατελούς ακόμη ξενοδοχείου Ρίου Γκιόγκ της Πιονγιάνγκ είς την καρδιάν του Αγρινίου. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η Δυτική Ελλάς θα καταστεί Πόλος Έλξεως δια την Aνθρωπότητα.




Αντιστοίχως, κατά τον ίδιο ακριβως τρόπον, θα μεταφέρω την Sagrada Familia εις την Πρέβεζαν, ούτως ώστε να ενισχύσουμε τον Ρωμαιοκαθολικόν Θρησκευτικόν Τουρισμόν και να φέρουμε τον Gaudi εις την πόλην όπου απεδήμησε εις Κύριον ο Καρυωτάκης.




Η πολιτική μου για τον νησιωτικό χώρο θα είναι εξίσου πολυσύνθετος. Επί παραδείγματι δεσμεύομαι να μεταφέρω το Μουσείον Guggenheim του Μπιλμπάο εις την νήσον Ικαρίαν, ίνα επιτύχωμεν την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των Βάσκων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.



Για τον τιμημένο Δομοκό υπόσχομαι ότι θα του φέρω τον Πύργο Άγκμπαρ από την Βαρκελώνη, ούτως ώστε η ιστορική αυτή πατρίδα να καταστεί πόλος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.


Για την επαρχία Εορδαίας και την πρωτεύουσα αυτής, Πτολεμαϊδα δεσμεύομαι για σταδιακή απεξάρτηση από την παραγωγή Ενέργειας και μεταφορά εις αυτήν του Ναού του Αγίου Πέτρου του Νέου, εκ Στρασβούργου.



Όσο δε για την πρωτεύουσα υπόσχομαι να αντικαταστήσω την βαρετή πλέον Ακρόπολη με την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Ούτως ή άλλως, μία μερα θα εξαγοραστούμε από τους Κινέζους.



Τέλος, για τη Θεσσαλονίκη δεσμεύομαι για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ σε χορτολιβαδική έκταση μεταξύ Λαγκαδά και Μυγδονίας, ούτως ώστε να είναι προσπελάσιμη και από τους υπόλοιπους οικισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΥΓ1. Χαίρε μέγα δάσκαλε Βλαβογελάκη!
ΥΓ2. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη για τα clopyright των φωτογραφιών και την επακόλουθη βεβήλωσή τους.

Σχόλια