ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΟΙ ΑΝΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΪΑΦΕΣ συνεχίζουν να δικάζουν και να αποφασίζουν, οι Πόντιοι Πιλάτοι συνεχίζουν να νίπτουν τας χείρας τους, οι Ιούδες φορούν ακόμη την κουκούλα του καταδότη, οι αθώοι σταυρώνονται υποδειγματικά και το πλήθος μένει αμέτοχο, έχοντας πρότυπο τον Βαραββά.

ΤΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ, ιερατεία πομπωδώς διακοσμημένα, εξακολουθούν με υποκρισία να διευθετούν για τη δόξα και τέρψη των εγκοσμίων.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ στον ουρανό κατάκοπος. Ο Θαλής κοιτώντας στον ουρανό πέφτει στο πηγάδι της αυλής του, ο δίκαιος Αριστείδης εξοστρακίζεται, ο Εφιάλτης οδηγεί το στράτευμα και ο Σωκράτης στριμώχνεται σε ανήλια αίθουσα δικαστηρίου.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, ο Κολοκοτρώνης φυλακίζεται, ο Αρης διαγράφεται, σκοτεινοί ρασοφόροι ανοίγουν την Κερκόπορτα, Υδραίοι καπετάνιοι και Μοραΐτες κλέφτες μοιράζουνε τη λεία και το όραμα, και ο σκλάβος λαός με το φραπόγαλο εκστασιάζεται στο μαγικό κουτί, αγνοώντας τον ήχο της αλυσίδας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Ο "88 ΜΙΣΟ" ήταν και είναι ένας από τους πέντε πιο νόμιμους ραδιοφωνικούς σταθμούς που υπήρξαν στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. Ομως δεν είναι αρκετό για να υπάρχεις σε μια πόλη ορφανή από πατέρα, χωρίς μπάρμπα από την Κορώνη.

ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ; Ο Γιώργος Ιωάννου έλεγε ότι «οι νόμοι κατασκευάζονται στην Αθήνα, για να εφαρμόζονται στη Θεσσαλονίκη». Κι όμως σήμερα ούτε κι αυτό συμβαίνει. Οταν έχουν βλέψεις τα ίδια σκοτεινά κέντρα, οι νόμοι γίνονται διάτρητοι. Είναι επίκαιρος σήμερα ο προβληματισμός για τη διαφάνεια και τους σκοπούς των ΜΜΕ, και όμως κανείς δεν αναφέρεται στον τρόπο που αναδεικνύονται τα ΜΜΕ, πώς αποκτώνται οι άδειες, πώς στήνονται οι εταιρείες και ποιοι μηχανισμοί μετατρέπουν δημοσιογράφους σε πραιτοριανούς οργανωμένων συμφερόντων.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ; Ποιος θα ακούσει τον ψίθυρο του παιδιού; Ποιος θα μεταδώσει την αλήθεια; Ολοι αυτοί υφαίνουν τη στολή της Δημοκρατίας, των θεσμών, της διαφάνειας και είναι οι ίδιοι που σωπαίνουν στα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων.

Ο "88 ΜΙΣΟ" ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, επένδυσε μουσικά την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη, της τραγούδησε ερωτικά τα βράδια, έδωσε ένταση και ρυθμό την ημέρα, και όταν εσείς ερωτευόσασταν σας αφιέρωνε τα καινούργια του πολύτιμα τραγούδια, που ανακάλυπτε έξω από τις στημένες λίστες των ρυθμιστών του πολιτισμού μας.

Ο "88 ΜΙΣΟ" ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, γι' αυτό το μόνο του στήριγμα θα ήταν οι ακροατές του, 3ος με 10% στις ηλικίες 18-35 ετών και 9ος με 6% σε ακροαματικότητα στο σύνολο επί 10 χρόνια... Κι όμως ένας «μπάρμπας» ήταν αρκετός για να μας προσβάλει όλους εμάς μαζί, τις χιλιάδες ανθρώπων που αγαπήσαμε τον 88 μισό. Και δεν κάναμε κανένα σφάλμα. Ακόμα και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο λέει ότι σωστά ιδρύθηκε η εταιρεία το 1993 σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ είναι ανάλογο με αυτό των τηλεοπτικών σταθμών και φυσικά των εκδοτικών επιχειρήσεων, υπερσυγκεντρωμένο και γεωγραφικά ορισμένο στην Αθήνα. Η στρόφιγγα για την ανάπτυξη στην περιφέρεια κλείνει, "θάνατος στους ιθαγενείς", "έρχονται οι σωτήρες", με ευνοϊκές ρυθμίσεις γιατί αυτοί καθορίζουν και συναλλάσσονται στην κοινή γλώσσα που απαιτεί η πολιτική και η διαπλοκή. Αυτοί ξέρουν...

ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΟΝΕΙΡΟ που θα ήταν μια μέρα οι Θεσσαλονικείς να στηρίξουν και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν!

ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟ, ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ προς τους συμπολίτες του: «Σας καταριέμαι να έχετε τα πλούτη σας, για να διακρίνεται η διαφθορά σας...»

Νίκος Στεφανίδης - Ελευθεροτυπία 05/02/2002

Πάντα επίκαιρο το αφεντικό.

Σχόλια

Ο χρήστης chris είπε…
πλακα πλακα, ενα πλανητικο χωριο λειπει απο το πρωινο ραδιοφωνο της πολης ...