Μια ομορφη μερα στη δουλεια



Σήμερα ήταν μια όμορφη μέρα στη δουλειά. Η ομάδα του prepaid της Vodafone παρουσίασε στους συναδέλφους του ρεπορτάζ της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών τη φρέσκια εμπορική μας πρόταση γύρω από το Internet of Things για οικιακούς καταναλωτές.

Δεν πρόκειται για τα συνήθη gadget. Αλλά για ολοκληρωμένες κι ελκυστικές υπηρεσίες που έρχονται να λύσουν υπαρκτά προβλήματα που απασχολούν ουκ ολίγους. Και που αφορούν όλους εκείνους για τους οποίους νοιαζόμαστε.

Ένα μαγικό βραχιόλι που σε ειδοποιεί εάν πέσει ο παππούς που ζει μόνος. Ενα φοβερό ρολογακι που σε κράτα σε επικοινωνία με το παιδί σου. Μια μικρή συσκευή που σου δείχνει που βρίσκεται ο σκύλος ή η γάτα σου. Ένα gadgetακι που βαράει συναγερμό εάν φύγεις και ξεχάσεις πχ την τσάντα σου. Κι ένα καταπληκτικό εξάρτημα που σου δείχνει που βρίσκεται το αυτοκίνητο και καλεί σε βοήθεια εάν ο οδηγός του υποστεί ατύχημα.

Όλα αυτά από τον μαγικό κόσμο της κινητής ευρυζωνικότητας και των mobile apps. Με τεχνολογίες που βάζουν τον άνθρωπο στο επίκεντρό τους.

Είναι μια εξέλιξη που προσωπικά την περίμενα χρόνια και η οποία έρχεται να ευθυγραμμίσει την καταναλωτική μας αγορά με την πρώτη γραμμή της τεχνολογίας.

Η χαρά δε είναι διπλή: Για τους καλούς συναδέλφους που κοπιασαν μερόνυχτα ώστε μια καλή ιδέα να γίνει σειρά προϊόντων. Και που είδαν τον κόπο τους να αποδίδει καρπούς. Και για τα παιδιά της #omadaready - από την πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πελατών μας - που πάντα μας εκπλήσσουν με το ταλέντο, τις ικανότητες και την ευγένεια τους και μας τροφοδοτούν με ικανότατα στελέχη.

Το ΙοΤ είναι ένας βασικός - και ίσως ο κορυφαίος - καταλύτης της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης της ψηφιοποίησης της οικονομίας και της επερχόμενης συνύπαρξης ανθρώπων και μηχανών. Σε λίγα χρόνια όλες οι συσκευές γύρω μας θα είναι διασυνδεδεμένες και θα της ελέγχουμε από το κινητό - όπως κι αν είναι αυτό στο μέλλον. Και χαίρομαι που η συγκυρία με έφερε σε μια εταιρεία η οποία αναπτύσσει τέτοιες τεχνολογίες και αναγνωρίζεται για αυτό διεθνώς.

Ίσως να έχουμε κι εμείς να λέμε στους επόμενους ότι ζήσαμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Και ίσως να είναι τελικά ευχή - και όχι κατάρα όπως θέλει η κινεζική παροιμία

Σχόλια